nlc.hu
Sztárok

Tobias Moretti így él most

64 éves lett Tobias Moretti, Rex felügyelő egykori társa. Nézd, milyen sármos!

A színész 63 évesen egészen másképp fest, mint a sorozat idején.

A magyar sorozatkultúrára jellemző, hogy amit megszeret, azt nehezen engedi el, lásd Váratlan utazás, Csengetett, Mylord?, vagy éppen a szóban forgó Rex felügyelő, amit újra és újra műsorra tűznek a hazai csatornák. Az 1994-ben indult széria a németjuhász kutyanyomozóval a címszerepben 18 évadot élt meg, egészen 2016-ig futott, eközben Rexnek több társa is akadt, de egyikük sem volt annyira meghatározó, mint Tobias Moretti, aki Richard Moser felügyelőt játszotta. 

Tobias Moretti és Rex felügyelő

Jó párost alkottak ketten (Fotó: Profimedia)

Moretti 35 éves volt, amikor megkapta a sorozat (emberi) főszerepét és egy csapásra Európa egyik kedvenc színésze lett, függetlenül attól, hogy azért sok esetben eléggé elrugaszkodott bűntényeket kellett megoldania négylábú társával az oldalán. Ők ketten hatalmas nézettséget produkáltak, a sármos színész pedig női szívek ezreit dobogtatta meg, de nem sokáig maradt parlagon, 1997-ben feleségül vette Julia Wilhelm osztrák oboaművészt, akivel a mai napig boldogan élnek, és három gyermeket nevelnek. 

Moretti négy évadon át volt biztos pont a képernyőn, végül úgy döntött, elég volt számára a nyomozósdiból, nem szeretett volna többé sorozatszínész lenni, mert azt nem tartotta igazi szakmának. Visszavonulását a forgatókönyvírók egy jól célzott huszárvágással oldották meg: egyszerűen megölték a karaktert a sorozatban, több millió ember szívét összetörve, akik az utolsó pillanatig kételkedtek abban, hogy ez megtörténhet. 

Tobias Moretti és Rex

A színész úgy nyilatkozott, hogy a kutyával, aki Rexet alakította, nagyon jól kijöttek, egyenrangú kollégák voltak (Fotó: Profimedia)

A színész azóta sem tűnt el a nyilvánosság elől, színházban és filmekben egyaránt játszik, több ízben is elnyerte az osztrák Arany Romy-díjat a legkedveltebb színész kategóriájában. Bár már korántsem olyan fiatal, mint a sorozat idején, és a hajába is belevegyülnek az ősz hajszálak, a tekintete még 63 évesen is olyan átható, mint volt – ennek ellenére simán elmennénk mellette az utcán.

Tobias Moretti 2022-ben

Moretti a 2022-ben megrendezett Romy-díjátadó gálán, Bécsben – bajusszal még inkább felismerhetetlen (Fotó: Getty Images/Monika Fellner)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top