nlc.hu
Sztárok

Berki Krisztián a családon belüli erőszak ellen

Berki Krisztián: „Egy nőtől elvárjuk, hogy mindig top legyen, mi meg leülünk a kanapéra és kibontunk egy sört”

Az olimpiai bajnok fontos ügyben emeli fel a szavát.

Berki Krisztián olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász két éve jelentette be visszavonulását, most pedig egy rendkívül fontos ügynek az élére állt. 

Berki Krisztián

Berki Krisztián a Reggeliben

Plakátkampány indult Zuglóban január közepén: hat kerületi kötődésű, ismert és kevésbé ismert férfi látható az „Erősebb NEM a családon belüli erőszak ellen” szlogennel futó plakátokon. A kampányban szerepel az olimpikon is, aki a Reggeliben elárulta, miért érezte fontosnak, hogy kiálljon ebben a témában. 

„Ez egy nagyon erős és mély témájú üzenet és én azt próbáltam látni, hogy ezzel feltudjuk nyitni az emberek szemét. Sajnos, ha nem is a közvetlen környezetemben, de rokoni szálaimhoz fűződően voltak jelen ilyen esetek. Ezért tartom fontosnak, ha van egy olyan ügy, ami mellett kitudunk állni, és ha az emberek jobban figyelnek ránk és feltudjuk nyitni a szemüket, akkor kötelességünk – magyarázta Krisztián, majd hozzátette, nem véletlenül férfiak az arcai a kampánynak, ugyanis a mai napig nagyobb százalékban férfiak az elkövetők a családon belüli erőszakban. – Ebben a világban, legalábbis amit én látok, sajnos sok esetben férfiként a nőktől sok mindent elvárunk, viszont mi nem feltétlenül teszünk meg sok mindent. Egy nőtől elvárjuk, hogy mindig topon legyen, mindig fitt legyen, mindig szép legyen, mi pedig kibontunk egy sört, leülünk a kanapéra meló után és nem tudunk sokszor sok mindent hozzátenni egy kapcsolathoz. Úgy éreztem, kellenek ezek az üzenetek, hogy eljussanak férfitársaimhoz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top