nlc.hu
Sztárok

Oláh Ibolya a Megasztárban és 2023-ban

Ennyit változott Oláh Ibolya az elmúlt 20 évben

Oláh Ibolyát 20 évvel ezelőtt a Megasztárban ismerhettük meg. Most a Sztárban sztárral tér vissza újra a tévéképernyőnkre – lássuk, mi történt az énekesnővel az elmúlt két évtizedben!

Ha csak egy random fellépését láttad volna először, sosem gondoltad volna, hogy Oláh Ibolya magától tanult meg énekelni és gitározni. Pedig pontosan így történt: a tiszadobi nevelőintézetben felnőtt lány semmi profi képzést nem kapott, mielőtt elvarázsolta a Megasztár első évadának zsűrijét. Persze azonnal bekerült a műsorba, ahol végül második helyen végzett. A Megasztár 2003-as szezonja tényleg hű volt a nevéhez: Ibolya mellett olyan sztárokat köszönhetünk még a műsornak, mint a győztes Tóth Vera, a harmadik helyen befutó Gáspár Laci, vagy épp Dér Heni. (Igen, mi is meglepődtünk a névsoron – a húsz év, az húsz év!)

Oláh Ibolya gitárral

Oláh Ibolya még a Megasztár előtt (Fotó. Archív)

Egy évvel később Ibolya már 400 ezer ember előtt énekelt, ahol Stinggel együtt osztozott egy színpadon. A 2000-es évek elején koncert jött koncert után, az énekesnő extra elfoglalt volt: ekkor jött ki az első két lemeze – mindkettő platina lett –, főszereplője volt a Casting minden című filmnek, 2005. augusztus 20-án pedig elénekelte a Geszti Péter-féle Magyarország című dalt. Ezt egyébként nem biztos, hogy egyhamar újra hallhatod az énekesnőtől, mert rengeteg támadás érte emiatt. „Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban”mondta a Partizánban.

Oláh Ibolya

Oláh Ibolya a Megasztár válogatóján (Fotó: Ványi Ákos)

Úgy néz ki, az énekesnő életében olyan tízévente lesznek aktuálisak a versenyek: a Megasztár után egy évtizeddel ugyanis indult A Dalban, az elődöntőig jutott az 1 percig sztár című dalával. Majdnem újabb 10 évvel később újra megpróbálkozott, a Nem adom fellel pedig ezúttal– ahogy ő fogalmazott – örök másodikból felléphetett a dobogóra.  Talán ez a győzelem adta meg neki a végső löketet ahhoz, hogy visszatérjen a TV2 képernyőjére is versenyzőként.

2023-ban ugyanis a Sztárban sztárban láthatod. „Kíváncsian várom a műsort. A titka a sok gyakorlás, meg egy kis izgalom, meg egy kis félelem – és akkor minden rendben lesz.”

Oláh Ibolya,

Oláh Ibolya (Fotó: Sajtószoba)

Egyébként Ibolya nem most először lép a Sztárban sztár színpadára: 2014-ben egykori megasztáros versenytársát, Tóth Verát segítette egy duettel.

Oláh Ibolya

Oláh Ibolya és Tóth Vera a Sztárban sztárban (Fotó: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top