nlc.hu
Sztárok
Meghalt Raquel Welch

Meghalt Raquel Welch

82 éves korában elhunyt Raquel Welch.

Szerda reggel, Los Angelesben rövid betegség után meghalt Raquel Welch – írja a CNN a színésznő menedzserére, Steve Sauerre hivatkozva. A filmsztár 82 éves volt. 

nő sárga ruhában

Raquel Welch 82 éves volt (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

A Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő  Jo Raquel Tejada néven született 1940-ben Chicagóban. Első nagy sikerét a Fantasztikus utazás című sci-fiben aratta 1966-ban. Ugyanebben az évben forgatták vele az Egymillió évvel ezelőtt című filmet, amely meghozta a nagy áttörést. Később olyan legendás hollywoodi személyiségekkel dolgozott együtt, mint James Stewart, Frank Sinatra, John Huston, illetve Burt Reynolds.
    
Karrierjének szakmailag legelismertebb szerepe Constance Bonacieux megformálása volt Richard Lester látványos és szellemes kalandfilmjeiben, A három testőr, avagy a királyné gyémántjai és A négy testőr, avagy a Milady bosszúja című alkotásokban, az utóbbiért 1975-ben Golden Globe-díjat kapott – írja az MTI.

Az 1980-as évek aerobicláza idején ő is testformáló videókat dobott piacra meglehetősen nagy sikerrel, alighanem azért, mert alakja még a negyvenen túl is csodás maradt. Paróka- és ékszerkollekciójával, bőrápolóival is tetemes bevételekre tett szert, saját parókáit ő is szívesen viselte. A MAC kozmetikai cég 2007-ben, 67 évesen választotta egyik arcának, 2011-ben a második helyen végzett a Men’s Health magazin minden idők legszexisebb nőinek listáján.

A színésznő négyszer ment férjhez és négyszer vált el, egy fia és egy lánya született, utóbbi maga is a színészi pályát választotta. Welch már sajnálja, hogy a karriert és a sikert részesítette előnyben, s emiatt hosszú ideig megromlott a kapcsolata gyermekeivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top