nlc.hu
Sztárok

Raquel Welch élete, családja

A közönség szeretetéért nem, a családjáért annál inkább küzdenie kellett: Ők Raquel Welch felnőtt gyerekei

A ’60-as, ’70-es évek meghatározó filmsztárja és szexszimbóluma volt Raquel Welch, a szárnyaló karriernek azonban ára van: ismerd meg Damon és Tahnee Welchet, akikkel a színésznő mindent megtett, hogy rendeződjön a kapcsolata.

Raquel Welch február 15-én reggel, rövid betegség után 82 éves korában elhunyt. A Fantasztikus utazás, az Egy millió évvel ezelőtt, A három testőr, avagy a királyné gyémántjai és annak folytatása, A négy testőr, avagy a Milady bosszúja című produkciókban vált igazán ismertté – utóbbi szerepéért Golden Globe-díjat is kapott 1975-ben. Filmsztár és szexszimbólum volt, aki Hollywood egész évtizedeit határozta meg. Emellett jelentős nyomot hagyott a szépségiparon is, melyet elsősorban a parókakollekciójával hódított meg, 2007-ben pedig a MAC a Szépségikon szériájában a kozmetikai márka arcának választotta őt. Welchet két felnőtt gyermeke élte túl, a 63 éves Damon és a 61 éves Latanne, becenevén Tahnee.

Raquel Welch

Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic

1959-ben Raquel hozzáment a gimnáziumi szerelméhez és első férjéhez, James Welch-hez, akivel egy évvel az érettségi után megszöktek egy vegasi esküvőre. Ebből a házasságból született a színésznő fia és lánya: Damon 1959 novemberében, két évvel később, 1961-ben pedig Tahnee. Raquel és James kapcsolata azonban nem tartott túl sokáig – a színésznő két másik házasságához hasonlóan a gyerekei apjától is öt év után elvált. Nem sokra rá igent mondott Patrick Curtisnek, utána következett a leghosszabb viszonya, mégpedig André Weinfelddel (aki kapcsolatuk alatt a színésznő fitness videóit is rendezte): vele 10 éven át voltak házasok. Legutolsó férje Richard Palmer volt 1999 és 2004 között, Raquelnek pedig soha többé nem állt szándékában oltára elé állni.

Raquel Welch és Patrick Curtis
Megnézem
Összes kép (4)

A gyerekeivel nem volt mindig szoros a kapcsolata

Nagyjából abban az időben, amikor Raquel kétgyermekes anyává vált, elkezdett beindulni a karrierje is. A színésznő az 1960-as évek közepén debütált a mozivásznon, 1966-ban pedig egyenesen berobbant a Fantasztikus utazás és az Egy millió évvel ezelőtt című filmekkel, Hollywood pedig folyamatosan igényt tartott rá. Ahogy a gyerekei is.

Jelenet az Egy millió évvel ezelőtt c. filmből
Megnézem
Összes kép (6)

Welch 2010-ben Oprah Winfrey-nek adott interjút, amelyben visszaemlékezett, hogy ezek a kezdeti sikerek, amik szupersztárstátuszba katapultálták őt, mennyire megviselte a családi életét.

„Amikor Miss Szexszimbólumként rohangálok a világban ezzel a nagy filmes karrierrel egyik helyről a másikra, nem tudtam annyi időt tölteni a gyerekeimmel, amennyit szerettem volna. Egy idő után láttam, hogy ez a gyerekeimre is rossz hatással van, ami egyszerűen összetörte a szívemet.”

 

Ugyan időbe telt, te a filmsztárnak végül sikerült rendeznie a kapcsolatát Damonnel és Tahnee-vel. „Rájöttem, hogy sokkal kezdeményezőbbnek kell lennem, és folyamatosan érzékeltetnem kell velük, hogy az életük része akarok lenni, és igenis van mit adnom nekik. Apránként a csalódottság, vagy a belém vetett bizalmuk hiánya kezdett eltűnni” – mesélte Winfrey-nek.

A reflektorfényben és azon túl

Raquel Welch gyerekei nem ugyanazon az úton indultak el felnőttként: míg Tahnee édesanyja nyomdokaiba lépett, addig Damon számítógépes tanácsadóként helyezkedett el. Ennek ellenére kezdetben a férfi szintén kipróbálta magát a filmiparban: anyja mellett kisebb szerepet kapott az 1971-es The Beloved című produkcióban, 8 évvel később pedig a J-Men Forever produkciós asszisztenseként tevékenykedett, és besegített Welch fitness videóinak készítésében is. Emellett gyakran kísérte el anyját az évek során különböző eseményekre: őt vitte Raquel az 1974-es Oscar-gálára, ahol a színésznő díjat adott át. Ez volt Damon első nyilvános szereplése, amit az 1987-es Emmy-díjátadó követett, egy évvel később pedig együtt nézték a Krokodil Dundee 2. premierjét, végül 1996-ban az édesanyja mellett volt, mikor az csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

Raquel Welch és Damon
Megnézem
Összes kép (4)

Damontól valójában egyszer volt igazán hangos a média, mégpedig a Rebecca Truemannal tartott esküvőjén – bár ott is inkább Raquelről szólta a szalagcímek. A ceremóniára Welch egy mély kivágású, fekete ruhát vett fel, a bulvársajtónak pedig meggyőződése volt, hogy a szett miatt az ifjú pár csúnyán összeveszett a színésznővel. 15 hónappal később, 1992-ben Damon és Rebecca elváltak, az angol krikettjátékos lánya pedig egészen 2020-ig várt, hogy tisztázza a történteket. „Mindenki kiakadt azon, hogy a ruháján mély dekoltázs volt, pedig az igazság az, hogy egy gyönyörű hímzett blézer vett fel afelé a templomi szertartáson.

Igyekezett tisztelegni az angol tradíciók előtt, ezért angol tervező ruháját és a hozzá való blézert választotta. Azt gondoltam, nagyon stílusos és gyönyörű volt aznap

 

– magyarázta Rebecca a Daily Expressnek. De persze az embereket csak a leghíresebb erőssége – a melle – érdekelte, amit később, a lagzira már nem takart el a felső, amit levett.”

Raquel Welch fia esküvőján

Fotó: John Giles – PA Images/PA Images via Getty Images

Ehhez képest Tahnee meghódította – elsősorban az európai – filmvilágot. Bár sosem lett olyan sikeres, mint az édesanyja, 1983 és 1999 között rengeteg projektben vett részt. Egyébként nem véletlenül Európában futott be: Raquel munkája miatt kislányként Angliában, Olaszországban és Spanyolországban élt, majd csak gimnazista korára került az Egyesült Államokba. Túl sok időt mondjuk nem töltött az amerikai oktatási rendszer megismerésével, 16 évesen ugyanis otthagyta a középiskolát, és New Yorkba ment színészetet tanulni, miközben fodrászként és szobalányként tartotta el magát.

Raquel Welch és Tahnee
Megnézem
Összes kép (4)

Miután Damon mellett Tahnee is felbukkant a The Belovedban édesanyja mellett, a saját karrierjét az Amarsi un po’ című olasz filmmel lendítette be. Ezután színésznőként olyan produkciókban dolgozott, mint a Csipkerózsika (ez a mese élőszereplős musicalváltozata volt) Ron Howard Selyemgubó-sorozata vagy az Én lőttem le Andy Warholt. Utolsó szerepei egy 1999-es Ép testben… című tévéfilm és egy 2016-os abszolút Zs-kategóriás produkció a kiöregedett Steve Guttenberggel 2 Lava 2 Lantula! címmel, melyben Tahnee saját magát alakította. De Tahnee nemcsak színésznőként, modellként is szép karriert futott be. 1995-ben meztelen fotósorozat készült róla a Playboynak, de az amerikai és az olasz Vogue, a Marie Claire, az Interview, a Moda, a Bunte, és a brit GQ lapjain is feltűnt. Damonhoz hasonlóan mára már ő is teljesen eltűnt a refelektorfényből, és valószínűleg a bátyjával együtt már a nyugdíjas éveiket élvezik.

(Forrás: People, Distractify)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top