nlc.hu
Sztárok

Ügyvédje elmondta, miért kért halasztást Galambos Lajos

Megszólalt az ügyvéd: egészségére hivatkozva kért halasztást Galambos Lajos

Ügyvédjével egy évnyi halasztást kértek, de nem biztos, hogy ezt meg is kapják.

Galambos Lajos nem jelent meg a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél, amikor börtönbe kellett volna vonulnia áramlopás miatt 3 év 6 hónapra. Mint kiderült, védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. Ügyvédje elárulta, erre akkor van lehetőség, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, amennyiben közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél.

„A bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség az ügyfelemet. Megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Ha jól tudom, ő már meg is kapta az ügyet és a papírokat. Az ő eredményei alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását. Na, nem végleg, hanem bizonyos időre. Mi egyévnyi halasztást kértünk. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit meg is ítél a bíróság: saját hatáskörben jelöli ki az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie az ügyfelemnek” nyilatkozta a Blikknek dr. Csontos Zsolt, a zenész jogi képviselője. 

Galambos Lajos - Lagzi Lajcsi

Fotó: press.tv2.hu/TV2

A Blikknek sikerült Galambos Lajossal is beszélnie, aki elmondta, senkit nem hívott a börtönhöz, valótlan információk miatt vártak hiába ott az emberek. Hozzátette, a halasztás mellett is tovább küzd az igazáért. „Perújítási kérelmet fogunk beadni, mert az az ítélet, ami született, nem fedi a valóságot. Csütörtökön több ügyvéddel is egyeztetek, velük döntünk közösen a következő lépésen” – nyilatkozott a tervekről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top