nlc.hu
Sztárok

Szökőnapon született hírességek

6 híresség, akik tagjai a szökőnapon születettek exkluzív klubjának

Ha szökőnapon születtél, lehetsz tehetséges, de még így sem biztos, hogy minden az öledbe hullik.

Szökőévente egyszer – szoktuk mondani jelzőként, ha valami nagyon ritka eseményre, történésre akarunk célozni, és bár egy szülinap is évente csak egy alkalommal ünnepelhető, azért az, ha valaki négyévente tudja a saját tortáján elfújni a gyertyákat, az nem túl szerencsés. Persze lehet, hogy tévedünk, ugyanis a következő hírességeket elnézve volt, akinek eléggé bejött a bűvös február 29-e.

Kovács Katalin 

Rögtön egy magyar példával indítanánk, Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozónő – és 31 világbajnoki címével minden idők legeredményesebb kajakozója az egész világon – február 29-én születetett. Pályafutása 11 éves korában kezdődött a Bp. Spartacus egyesületben, 1993-ban viszont már az ifjúsági Eb egyik legígéretesebb sportolója volt, és sikerült néhány éremre is szert tennie. Rátermettségét bizonyítja, hogy az 1996-os atlantai olimpián tartalékosként vitte magával a magyar csapat, első világbajnoki címét két évre rá szerezte. A 2000-es sidney-i olimpia után már mindenhol kezdték kapiskálni a nevét, 2003-ban viszont a világbajnokságon négy számban is aranyérmes lett, innentől kezdve pedig nem volt megállás. Anélkül, hogy az összes eredményét felsorolnánk, maradjunk annyiban, hogy a sportolói karrierje csúcsokat döntött. Kovács Katalin 2014-ben adott életet kislányának, Anna Lucának, 2016 nyarán vonult vissza a hivatásos sportolói szereptől. 

Kovács Katalin és Janics Natasa

Kovács Katalin és Janics Natasa a 2012-es londoni olimpián (Fotó: Getty Images/Harry How)

Antonio Sabáto Jr. 

Antonio Sabáto (Jr.) neve az amerikai szappanoperák világából lehet ismerős, a színész oszlopos tagja volt az itthon is nagy sikernek örvendő Gazdagok és szépeknek, melyben Dante Damianót alakította. Annak ellenére, hogy évtizedek óta a szakmában van, ezt a szerepet sosem tudta túlszárnyalni, hiába vállalt el szinte minden jobban csengő alakítást – például a General Hospitalban, az NCIS-ben vagy éppen a Castle-ben –, mindig csak mellékszerepeket osztottak rá, pedig karrierje legelején még egy Golden Globe jelölést is sikerült begyűjtenie, az év színész felfedezettje kategóriában. Az olasz származású színész a szerelemben sem volt túl szerencsés – eddig legalábbis – kétszer volt házas, ám mindkét alkalommal végül a válás mellett döntött. Kapcsolataiból három gyermeke született. 

Antonio Sabato Jr.

Az 51 éves színész még mindig nagyon jóképű és legalább tíz évet letagadhatna (Fotó: Getty Images/Greg Doherty)

Ja Rule 

Jeffrey Bruce Atkins, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Ja Rule szintén február 29-én látta meg a napvilágot. Gyerekkora nem indult egyszerűen, az apja elhagyta őket, húga pedig még az anyaméhben életét veszette. Bár a rapper édesanyja mindent megtett azért, hogy egyenesben tartsa a fiát, alig múlt 12, amikor már drogot kezdett árulni azon a környéken, ahol éltek. Számos alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, amelyek között a kábítószer-birtoklástól kezdve, a fegyveres lövöldözésen át az adócsalásig sok minden szerepelt, még börtönben is ült. A rapper szövegíróként, énekesként, producerként is kipróbálta magát az évek során, legutolsó albumját 2012-ben adta ki, azóta leginkább filmekben tűnt fel, ott is kevés sikerrel. Feleségét, Aisha Murray-t 2001-ben vette el, kapcsolatukból három gyerekük született. 

Ja Rule

Bár rapperként már nem annyira aktív, Ja Rule a kétezres évek meghatározó alakja volt a műfajban (Fotó: Getty Images/Aaron J. Thornton)

Ferrán Torres 

A lista legfiatalabb tagja minden bizonnyal a spanyol válogatott és FC Barcelona csatára, Ferrán Torres, aki idén töltötte a 23. életévét, de már így is sok mindent letett az asztalra. Torres hatéves volt, amikor a Valencia ifjúsági akadémiájához csatlakozott, tíz évvel később pedig már a felnőtt másodosztályban focizott. A 2017-18-as szezon meglepően jól alakult az életében, ebben az évben szerezte első bajnoki gólját, az év végén pedig a Real Madrid és Barcelona is szerződtetni akarta, végül maradt a Valencia színeiben. Több alkalommal is történelmet írt: többek között ő volt az első, aki kétezres években született labdarúgóként kezdett a La Ligában (2018-ban), 2019-ben pedig 19 évesen és 324 naposan ő lett az, aki a Real Betis elleni bajnokin 50. alkalommal lépett pályára az élvonalban a csapat színeiben mint legfiatalabb játékos, ezzel negyven éves rekordot döntött meg. 2020-ban a Manchester City-hez igazolt, de 2021 év végén bejelentette, hogy az FC Barcelonában játszik tovább. Tehetsége vitathatatlan, a Manchester City 23 millió eurót, azaz több mint 8,5 milliárd forintot fizetett érte 2020-ban a Valenciának. 

Ferrán Torres

A 23 éves sztársportoló a lányok kedvence (Fotó: Getty Images/NurPhoto)

Jesse T. Usher 

Jesse T. Ushert nem kell bemutatni A fiúk című sorozat rajongóinak, ugyanis ő alakítja Reggie Franklin (aka A-train) figuráját a kicsit sem rendhagyó szuperhősös szériának. Usher 2005-ben kezdett színészkedni, még gyerekként, feltűnt a Hannah Montanában, a Cartoon Network Level Up című sorozatában, és kétezres évek több aktuális kedvencében is, mint amilyen a Gyilkos számok, A mentalista vagy a Gyilkos elmék volt. A szakma akkor kezdett rá igazán felfigyelni, amikor rá osztották Dylan Hiller szerepét A függetlenség napja második részében, ő alakította Will Smith nevelt fiát, aki mostohaapja nyomdokaiba lépett mint katona. Érdekesség, hogy Usher kitűnő tanulóként végezte el a tanulmányait, a főiskolán summa cum laude végzett, ahol egyébként konyhaművészetet tanult. Végül a színészet felé húzta a szíve – szerencsére – a 31 éves férfi előtt még remek lehetőségek állnak.   

Jessie T. Usher

A színész nevét a szakma is kezdi megjegyezni (Fotó: Getty Images/Amy Sussman)

Mark Foster 

Mark Foster neve talán nem cseng annyira ismerősen, mint az őt megelőző hírességeké, de az angol zenész 19 éves kora óta a pályán van, dolgozott már Taylor Swifttel és Lana Del Rey-jel is, leginkább azonban arról ismert, hogy ő a Foster the People frontembere. A zenekarnak négy nagylemeze jött ki az évek során, a legutóbbi 2020-ban, azóta mintha kicsit leeresztett volna. Foster egyébként az érettségi után, apja tanácsára költözött Los Angelesbe, hogy megvalósítsa az álmait, ez azonban nem ment egyszerűen, sokáig pizzafutárként kereste a kenyerét, végül Andy Dick komikus mellett kötött ki, akinek dalokat írt és zenéket szerzett a fellépéseihez. Foster producerként is kipróbálta magát, de igazán énekesként robbant be a köztudatba. 2019-ben, nyolc hónapnyi randizás után kérte meg Julia Garner kezét, aki a Netflix sikersorozatának, az Inventing Annának (Az örökösnő álarca mögött) a főszereplőjét alakította

Mark Foster és Julia Garner

Mark Foster és Julia Garner három éve döntöttek a házasság mellett (Fotó: Getty Images/Jerod Harris)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top