nlc.hu
Sztárok

Tóth Dávid és a nők

Az egykori Nagy Ő szerint a nőkkel csak a baj van, főleg, ha szinglik

Az egykori Nagy Ő Tóth Dávid erőteljes incel-rezgéseket bocsátott ki magából, amikor azt nyilatkozta, hogy azokkal a nőkkel tuti valami baj van, akik szinglik 20 és 38 év között.

A 38 éves Tóth Dávid olimpikon 2021-ben volt a Nagy Ő – még Árpa Attila előtt –, és bár a műsorban egy 22 éves lányt választott magának, a kapcsolatuk nem volt túl hosszú életű, alig két hónappal a műsor forgatása után már különváltak az útjaik. Fel-felröppentek új kapcsolatokról hírek azóta, de a szívtipró legfrissebb nyilatkozata szerint szingli, nincs párja, ami persze egy kicsit sem az ő hibája, hanem csakis a nőkkel van a baj.

A felelősséghárítás iskolapéldája az, ahogy a Story legújabb számában nyilvánult meg Tóth Dávid a 20-38 év közötti nőkről: „Nagyon vágyom már egy komoly kapcsolatra, de a tapasztalataim szerint a kor előrehaladtával egyre nehezebb az ismerkedés. A huszonévesekkel már nem találom a közös hangot, nekik általában még más az életfelfogásuk, és nem feltétlen szeretnének megállapodni. 

A velem egykorú, harmincon túli nők pedig már vagy elkeltek, foglaltak, vagy nem hiába vannak egyedül.

Persze ez csupán általánosítás, tisztelet a kivételnek, és én épp az utóbbit keresem.”

Szegény férfiak, a nőkkel csak a baj van, nem bírnak normálisan viselkedni, és természetesen a saját hibájukból vannak egyedül, az nem létezik, hogy egy férfival – jelen esetben pont Tóth Dáviddal – probléma lenne, ha agglegényként tengeti az életét ilyen közel a 40-hez.

Tóth Dávid, a Nagy Ő (Fotó: TV2)

Tóth Dávid, az egykori Nagy Ő (Fotó: TV2)

Erőteljesen érezhető az „incel vibe” – mondaná a fiatalabb korosztály, akik szeretnek hunglisül beszélni, és milyen igazuk lenne: tényleg felfedezhető egy kevés incel gondolatmenet Tóth Dávid fejtegetésében. Még akkor is – vagy főleg akkor –, ha odabigyesztette a végére azt, hogy „tisztelet a kivételnek”, ami pont olyan, mint amikor valaki odaveti a személyeskedés, földbe döngölés és sértegetés után, hogy „akinek nem inge, ne vegye magára”.

Aki 38 évesen nem kelt el, nem foglalt, az nem hiába van egyedül, azzal valami gond van a kajakos szerint, ami enyhén szólva káros és degradáló üzenet minden nő számára.

Ugyanis a párkapcsolat még nem kötelező és egyáltalán nem értéknövelő egy nő számára. Szó sincs arról, hogy aki nem él egy férfi oldalán, azzal tuti baj van. A kontextusból elég egyértelműen kiderül, hogy Tóth Dávid szerint a „nem hiába van egyedül” kitétel nem azt jelenti a kajakos szótárában, hogy tudatos döntésből él egyedül egy nő, vagy azért, mert az élete úgy alakult, hogy nem találta meg a szerelmet, és esetleg lett volna kérője, de nem akart megalkudni (és még lehet ezer meg egy oka, ami nem arról szól, hogy baj van vele), hanem az a jelentése, hogy nem akar ilyen nőkkel ismerkedni, mert biztos gond van a toronyban annál, aki 38 éves nő létére nem egy pasival él.

Megnézem
Összes kép (5)

Azt hinné az ember, hogy Tóth Dávid fejében 200 évvel ezelőtti időszámítást írunk, amikor vénlánynak és társadalmilag szégyennek tartották, ha 18 évesen már nem volt férjnél a nő. Friss hírünk van: manapság már teljes mértékben normális, ha egy nő nem akar párkapcsolatban élni, és ettől nem lesz kevesebb, ahogy nem lesz több az a nő sem, akinek van férje.

Nem a férfiakon keresztül határozzuk meg magunkat, bármennyire is furcsa lehet ez a hozzáállás a Tóth Dávid-féle férfiaknak.

Ritkán fordul elő, de Tóth Dávidnak sikerült megsérteni egy mondatban több korosztályt is. A huszonéveseket és a harmincasokat (sőt, közelít erősen a negyvenesekhez a 38 évvel) is lenézi, de persze tisztelet a kivételnek. A nők önállósága tudjuk, hogy ijesztő, nehéz elfogadni, hogy saját akaratunk és elképzeléseink vannak az életről, és hogy ebben nem mindig szerepel egy férfi, mint a teremtés koronája és életünk irányítója. Tóth Dávid lehet, hogy előbb találna párt magának, ha kicsit jobban haladna a korral és sokkal több tisztelettel közelítene a nők felé, no meg egy csepp önvizsgálatot tartana, mert elképzelhető, hogy nem mindig a nőkkel van a baj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top