nlc.hu
Sztárok

10 dolog, amit nem tudtál John David Washingtonról

10 dolog, amit nem tudtál John David Washingtonról

Tekintettel arra, hogy édesapja a történelem egyik legtermékenyebb színészi karrierjét futotta be, elég komoly elvárások nyomhatják fia, John David Washington vállát.

Hihetetlennek tűnik, de John David a maga útját járva, apja segítsége nélkül érte el jelenlegi sikereit. Mindezt tette úgy, hogy eredetileg nem is színészi, hanem amerikai foci karriert álmodott meg magának. És nem ez az egyetlen meglepő fordulat, amit Hollywood egyik legfelkapottabb színészéről tudni érdemes, össze is gyűjtöttünk egy csokorral.

1. Denzel Washington fia

Az őrülten híres emberek gyermekeinek vállára néha rengeteg elvárás nehezedik, John Davidre ez hatványozottan igaz Oscar-díjas édesapjával és énekesnő édesanyjával a háta mögött. Ő viszont híresen ügyel arra, hogy saját érdemeinek köszönhetően érje el sikereit. Könnyen rávehette volna a híres apját, hogy segítsen neki abban, hogy nagy szerepeket kapjon, de ő inkább a maga útját szerette volna járni.

Denzel és John David Washington

Denzel és John David Washington (Fotó: Getty Images)

2. Első filmszerepe a Malcolm X című filmben volt

Spike Lee klasszikusában az egyik diákot alakította az osztályteremben, ahol a címszereplő édesapja tanított, John David a szerep megformálásakor mindössze hét éves volt. Azt hihetnénk, hogy innentől már egyenes út vezetett a filmes karrierhez, de csak 2010 körül döntött úgy, hogy színészi karrierjét építi tovább.

3. Sokáig amerikai focistának készült

John David a húszas éveibe lépve a Morehouse College ösztöndíjas focistája volt, ahol azóta is övé a főiskola futórekordja. Az NFL is felfigyelt rá, 2006-ban a St. Louis Ramshez szerződött, mint nem draftolt szabadügynök. Focis karrierje lezárásaként 2009-2012 között a Sacramento Mountain Lions csapatában játszott a United Football League-ben (UFL), mielőtt a liga végül megszűnt.

4. Az Eli könyve co-producere volt

Pont életének egy olyan szakaszában jött a lehetőség, amikor még nem fejezte be a futballkarrierjét, de még nem tudta, hogy pontosan mivel is szeretné folytatni. Miután meglátogatta a forgatáson apját, aki a film főszerepét játssza, Allen Hughes társrendező felkérte, hogy segítsen a produkcióban.

5. Focikarrierje után teljes titokban tért vissza a színészkedéshez

A családtagjai közül szinte senki sem tudta, még a szülei előtt is titkolta, hogy meghallgatásokra jár, egészen addig, amíg meg nem kapta a Nagypályások című sorozat egyik kiemelt szerepét 2015-ben. Ha a meghallgatásokon a szüleiről kérdezték, azt mondta, hogy apja börtönben ül vagy hogy nem ismeri.

6. Amikor először meglátta magát a TV képernyőjén, elájult

John David egy Hollywood Reporternek adott interjújában árulta el, hogy amikor először meglátta magát a Nagypályások sorozatban a TV képernyőjén annyira izgatott lett, hogy elájult.

7. Nem szereti, ha John-nak szólítják

Sőt, hivatalosan a John David egyben a keresztneve, és nincs középső neve. Persze senkitől sem várható el, hogy mindig mindkét keresztnevét kimondja, szerencsére John David kedvenc beceneve egyszerűen JD, amit lényegesen rövidebb kiejteni.

8. Sokkal megterhelőbb volt a Tenet forgatása, mint gondolta

„Őszinte leszek, nagyon bíztam az atlétikai képességeimben, és rendkívül magabiztos voltam abban, hogy sikerülni fog, talán még azt is alábecsültem, hogy a focis múltam miatt mennyire viharos lesz az út a fordított technikák elsajátításához. De végül minden összejött, és én nem is lehetnék boldogabb” – nyilatkozta a forgatás végén Washington. Ha eddig lemaradtál volna a filmről, most március 15-én este az RTL képernyőjére tapadva bepótolhatod.

John David Washington Tenet

Fotó: Getty Images

9. Egészen változatos kedvencei vannak

Kedvenc filmjei között sorolja a Farkasokkal táncoló, a Dühöngő bika, a Tűzben edzett férfi, az Amerikába jöttem és Az ötvennegyedik hadtest című filmeket, de állítólag a Trónok harca című sorozatnak is nagy rajongója.

10. Eddig tizenkét díjra jelölték, de még csak kettőt nyert meg

Sokan generációja egyik legígéretesebb színészének tartják, már most olyan neves rendezők elismerését vívta ki, mint Christopher Nolan vagy Spike Lee, de az igazán nagy szakmai elismerések még váratnak magukra. Két díjat azonban már most bezsebelt: 2018-ban elnyerte az IMDb STARmeter Award Breakout kategóriájának fődíját, 2021-ben pedig a Tenetben nyújtott alakítását díjazták Saturn Awarddal.

(via, via, via, via, via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top