nlc.hu
Sztárok
Adorjáni Bálint hollywoodi karrierje

Hollywood is lecsapott Adorjáni Bálintra, a Mellékhatás főszereplőjére

Több nagyköltségvetésű produkcióban is szerepelt már.

Ha még esetleg nem láttál volna egy részt sem az RTL saját fejlesztésű heti sorozatából, ami 2020-ban debütált, akkor nagyon ajánljuk, hogy zárkózz fel, mert a Mellékhatás olyan széria, amiről beszélni kell, főleg most, hogy hamarosan elérhetővé válik a második évadja is.

Adorjáni Bálint a Mellékhatásban

Fotó: RTL Sajtóklub

Főszereplője dr. Széphelyi Zoltán, akit Adorjáni Bálint alakít, és akinek a tehetségére már Hollywood is felfigyelt – a színész több olyan nagyköltségvetésű produkcióban játszott, amiről a legtöbb szakmabeli csak álmodik.  

A 42 éves Adorjáni Bálint 1989-ben költözött Erdélyből Magyarországra a családjával, és első körben nem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre jelentkezett, hanem közgazdásznak tanult, csak később, a Janus Egyetemi Színházban töltött idő miatt döntött úgy, hogy az első diplomája megszerzése után a színpad felé fordul. A művészetekhez való vonzódása nem véletlen, édesapja szobrászként dolgozott, ami rá is hatással volt. 

Hosszú éveken át a Radnóti Miklós Színház tagjaként lépett színpadra, ezt követően szabadúszó lett, ami kapóra is jött neki, hiszen az amerikai filmgyártás három nagy produkciójában is részt vehetett.

Adorjáni Bálint az Apacsokban

Az Apacsok című új színdarab próbája a budapesti Radnóti Színházban (Fotó: Tóth Beáta)

A kémben Melissa McCarthy mellett egy olasz férfit alakított, amit 2016-ban az Inferno követett, ezúttal egy török WHO szakember bőrébe bújhatott bele. 2018-ban pedig, a Vörös veréb forgatásán egy detektív figuráját öltötte magára – ebben egyébként elég sok magyar név is feltűnt Jennifer Lawrencé mellett, többek között Rezes Judité, Miller Dávidé, Szabó Simoné és Árpa Attiláé is.  

Nem mindennapi dolog Oscar-díjas hollywoodi filmsztá­rokkal forgatni, ráadásul olyan színészekkel, akiket nagyra értékelek. A sejtésem tökéletesen beigazolódott: fantasztikus színésznővel dolgozhattam együtt, aki rendkívül profi, lényegre törő, maximalista, mindeközben hihetetlenül laza, nyitott és közvetlen” – magyarázta a színész akkoriban a Borsnak, és azt is hozzátette, hogy még egy budapestes fülbevalóval is meglepte a színésznőt, aki meghatódott a gesztus láttán, és megígérte neki, hogy New Yorkban is viselni fogja. 

Adorjáni Bálint ugyanakkor nem idegen a magyar nézőknek sem, a Kossuthkifli, a Korhatáros szerelem, a Válótársak, sőt, még A Király is szerepel a repertoárjában. Emellett a színházi szerepek is bőven megtalálták karrierje során. Különbéke címmel még önálló esteket is tartott, ahol Szabó Lőrinc munkásságát dolgozta fel a saját szemszögéből, sok-sok dallal és zenével körítve. 

Adorjáni Bálint a Korhatáros szerelemben

A Korhatáros szerelemben, szakáll nélkül láthattuk (Fotó: TV2)

A színész a magánéletét illetően meglehetősen szemérmes, úgy tudni, hogy Kacsó Hanga népdalénekes, előadóművész a partnere. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top