nlc.hu
Sztárok

Manhattan fiúzenekar tagjai

„Rossz vagyok, de használható” – friss fotó a 32 éve alapított Manhattan zenekarról

A négy fiúból álló Manhattan zenekar 1991-ben alakult, és üstökösként robbant be a köztudatba, meg persze a női szívekbe.

Egyik fiú sem zöldfülűként érkezett a bandába, mindegyikük játszott korábban zenekarban. Akkora sikerben, amekkorát a Manhattannel értek el, egyikük sem fürdőzhetett azelőtt. Nyemcsók János, azaz Csoki, Varga Szabolcs, Vilmányi Gábor és Dobi Sándor alkotta a formációt, amivel kapcsolatban még mindig sokan dédelgetik a reményt, hogy legalább egy koncert erejéig újra összeáll.

Manhattan fiúzenekar régen

A Manhattan-es fiúk 1991-ben álltak össze (Fotó: Fotocentral)

A fiúk akkor 28 és 34 év közöttiek voltak, vagyis a kamaszkortól már messze jártak, ez azonban egy percig sem szegte kedvét a rajongóknak: albumaikat vitték, mint a cukrot, koncertjeik mindig teltházasak voltak, és emlékezetes nyári táborokat szerveztek a rajongóikkal.

A banda szerencsecsillaga éveken át fényesen ragyogott, mígnem Szabolcs úgy döntött, hogy kilép az együttesből. A többiek nélküle is folytatták a zenélést, igaz, mottójuk így már nem állta meg a helyét: Négy fiú, négy hang, négy egyéniség, egy érzés – ez volt egykori szlogenjük. Szabolcs nélkül sem tűntek el azonnal a süllyesztőben, 2003-ra azonban mindhárman úgy látták jónak, ha a Manhattan feloszlik. 

Manhattan fiúzenekar most

A Manhattan együttes tagjai 2022-ben, 31 évvel a megalakulás után (Fotó: Fotocentral)

A Manhattannek olyan slágereket köszönhetünk, mint a Rossz vagyok, a Várj, te hosszú, forró nyár, a Hosszú az út vagy A szerelem kell még. S hogy mi lett azóta a zenekar egykori tagjaival?  Szabolcs miután otthagyta a csapatot, reklámzenéket írt, háttérstúdió munkákat végzett. „2000 körül életemnek egy nagyon fontos időszaka kezdődött meg – ami azóta is tart –, és minden szempontból nagy változást hozott, mert megtértem” – mondta egykor. Azóta főleg gospel dalok szerzője és előadója. 

Vilmányi Gábor életének továbbra is része a zenélés, korábban karaoke esteken dobta fel a hangulatot, később pedig csatlakozott a Piramis együtteshez, ahol gyakran együtt zenél az ex-manhattanes Nyemcsok Jánossal. Dobi Sándor hátat fordított a zene világának, ő az üzleti életben ért el sikereket. Azt, hogy a Manhattan része volt az életüknek, egyikük sem bánja, boldogan emlékeznek vissza azokra az időkre és a kapcsolatuk sem romlott meg, ami egyáltalán nem természetes a mai világban.

2022 februárjában még fotókiállítás is nyílt Budapesten, hogy felidézzék a legszebb közös pillanatokat, a négy fiú akkor állt össze a fenti közös kép erejéig.

Fotó: fotocentral.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top