nlc.hu
Sztárok

Ónodi Eszter a színésznők lehetőségeiről

Ónodi Eszter: „Magamon is érzem, hogy az idősebb színésznők kevesebb lehetőséget kapnak”

Szerinte az ő korosztályára nem íródnak filmek.

Ónodi Eszter februárban töltötte be 50. életévét, melynek apropóján az rtl.hu készített vele interjút. A színésznő rengeteg sikert elért már és sokan úgy vélik, a mai napig rengeteg az elfoglaltsága, de ezt ő cáfolja, sőt, úgy érzi, ő és a korosztálya háttérbe van szorítva. 

Ónodi Eszter

Ónodi Eszter (Fotó: RTL+)

„A nyaram valóban elég sűrű volt, az Apatigrist akkor forgattuk és utána egyből a Szegedi Szabadtérire mentem a Chicago musicalbe, de szeptember óta nem próbáltam új produkcióban, most kezdtem el a színházban dolgozni. Nem tudom, miért gondolják, hogy marha sokat dolgozom. Azt a jelenséget magamon is érzem, hogy az idősebb színésznők kevesebb lehetőséget kapnak – ami látszik a hollywoodi Oscar-jelöléseken is, hiszen most fordult elő először, hogy a jelöltek között több 40 pluszos színésznő is volt – magyarázta  a színésznő, majd arra is kitért, szerinte hasonló a helyzet Magyarországon is. – Én ezt abszolút így érzem. Az utóbbi évek filmjeiből nem nagyon tudok olyat mondani, ami kifejezetten erre a korosztályra íródott volna. Most főként történelmi ihletésű filmek forognak, amik kevés ilyen kategóriájú főszerepet hoznak. Én lennék a legboldogabb, ha a rendezőket megihletné ez a korosztály. Hollywoodban van ellenpélda: Reese Witherspoon átállt a kamera másik oldalára, producer lett, és kifejezetten ennek a korosztálynak keres filmes szereplehetőségeket – de ez Magyarországon elképzelhetetlen. Annyira pici a szakma, ugyanakkor sok pénzbe kerül. Ez sajnos teljesen máshogy működik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top