nlc.hu
Sztárok

Verebes István kitálalt Eszenyi Enikőről

Verebes István kitálalt Eszenyi Enikőről: „Úgy látszik, semmiből nem tanul”

Újabb kolléga mondta el a véleményét Eszenyi Enikőről.

Eszenyi Enikő két hónappal ezelőtt törte el a csuklóját a Játékszín Csodálatos vagy, Júlia! című előadásának nyilvános főpróbáján. A színésznőt egyből kórházba szállították, pár nappal később pedig onnan jelentkezett be és megosztotta a rajongókkal, hogy sokkal jobban van. A premiert el kellett halasztani, ám nem ez volt az egyetlen gond – Verebes István Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában beszélt róla, hogy többeknek szemet szúrt Eszenyi Enikő viselkedés.e Nemcsak a balesetnél, hanem a próbák alatt is.

Verebes István

Fotó: Szavakon túl

Eszenyi úgy látszik, hogy nem tanul. Egy ilyen tehetséges, fantasztikus képességű nő, aki rendezőnek is nagyszerű, arról azt hallom, hogy amikor a Játékszínben eltörte a csuklóját és hívták a mentőt, azt kiabálta, hogy hordágy. Erre mondták a mentők, hogyha valaki eltöri a csuklóját, nem szoktak hordágyat hozni. Eszenyi viszont azt felelte, én egy nemzeti kincs vagyok. Pásztor Erzsi miatta hagyta ott a Játékszínt

– kezdte Verebes István, aki egy korábbi esetet is felidézett. „Akkor, amikor Eszenyi Enikőnek hagyta megrendezni az Antonius és Kleopátrát úgy, hogy ő maga játszotta Kleopátrát, amihez egyébként semmi köze nincs, és Kaszás Attila volt Antonius, akinek szintén ehhez semmi köze nem volt, onnan nem volt megállás. Ott meg lett szédítve Enikő. Miért nem elég, ha valaki tehetséges, miért kell neki még hatalmat is gyakorolnia?” – mondta.

A Blikk megkereste Pásztor Erzsit is Verebes kijelentése kapcsán. „Nem szeretnék Verebes István szavaihoz semmit hozzáfűzni. Csak annyit tudok mondani, hogy már szerencsére vagyok olyan helyzetben, hogy csak abban játszom, amihez kedvem van és amiben örömömet lelem” – reagált a Kossuth-díjas művésznő.

A lapnak egy bennfentes vallott arról, hogy viselkedett a teátrumban Eszenyi Enikő. „Tényleg úgy történt minden a csukló törésénél, ahogy az a műsorban elhangzott. De nem ez volt az egyetlen különleges kívánsága. Agyrém volt, amit művelt, felsőbbrendűnek hitte magát, és ez a kollégáinak sem volt szimpatikus.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top