Sztárok

Verebes István: „Eszenyi Enikőnek bizony lépnie kellene…”

Verebes István szerint ha még most lép, nem nullázódik le a reputációja.

Mint ismeretes, a Vígszínház társulatának többsége Rudolf Pétert látná szívesebben a teátrum élén Eszenyi Enikővel szemben, akit az elmúlt hetekben többen kritizáltam agresszív vezetési stílusa miatt. Az igazgatónő az őt ért vádakat visszautasította, és továbbra is maradni akar. Ha utóbbi bekövetkezik, akkor nagy valószínűséggel több színész, köztük Börcsök Enikő és Halász Judit is távozik a Vígszínházból. A botránnyal kapcsolatban többen is megszólaltak, most pedig Verebes István mondta el a véleményét.

„Eszenyi Enikőnek bizony lépnie kellene mindamellett, hogy valóban minőségi Vígszínházat vezet. A magam példájával indoklom. Amikor az első hároméves mandátumom lejárt, szavazásra bocsátottam a társulat részéről, pályázzam-e újabb három évre. Fehér és fekete pingponglabdákkal lehetett voksolni, én pedig a szavazóurna mellé tettem egy borítékot, amiben meghatároztam, a társulat igenjeinek hány %-a kell hozzá, hogy újra pályázzam. Kimentem a nézőtérről, amíg szavaztak. A borítékban 75% állt. Hogy mennyi lett, ízlésem tiltja itt leírni. Ezt ma is le lehet ellenőrizni kollégáimtól. Enikőnek is muszáj lesz elgondolkodnia, ha nem akarja, hogy lenullázódjék a reputációja, hiszen még akar később is társulatokkal dolgozni. Kár volna beáldoznia kvalitásait” – írja a közösségi oldalán Verebes István

Eszenyi Enikő (Fotó: Facebook)

Eszenyi Enikő (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top