Sztárok

Gundel Takács Gábor is megszólalt az Eszenyi Enikővel kapcsolatos válságról

A műsorvezető azt írja, ha Eszenyi Enikő marad az igazgató a Vígszínházban, akkor nem fog tudni többé jegyet váltani.

Szomorú írást közölt a Vígszínházban kialakult helyzet kapcsán Gundel Takács Gábor. Mint ismeretes, a színház igazgatói posztjára három pályázó jelentkezett be. A társulat többsége Rudolf Pétert látná szívesebben a teátrum élén Eszenyi Enikő jelenlegi igazgatójával szemben, akit az elmúlt napokban többen kritizáltam agresszív vezetési stílusa miatt.

Eszenyi Enikő az őt ért vádakat visszautasította, és továbbra is maradni akar. Ha utóbbi bekövetkezik, akkor nagy valószínűséggel több színész, köztük Börcsök Enikő és Halász Judit is távozik a Vígszínházból.

Gundel Takács Gábor az ügy kapcsán, nézőként feltesz egy fontos kérdést a Szemlélek portálon: „De ha Eszenyi Enikő marad, akkor én hogy menjek be a következő előadásra?”

Gundel Takács Gábor (Fotó: Hivatalos Facebook-oldal)

Gundel Takács Gábor (Fotó: Hivatalos Facebook-oldal)

A műsorvezető megkérdőjelezi azt, hogy egy színház és egy művészeti alkotás hiteles tud lenni úgy, hogy a próbák „toxikus légkörben” zajlanak, és egy súlyos feszültségektől terhelt alkotói közösség hozta létre. Szerinte nem szakmai kérdés, hogy van-e szakmai közösség a színházban. „Ha újra a régi igazgató kap lehetőséget, akkor vajon milyen társulatot vizionálnak szakmailag?” – kérdezi.

Gundel Takács Gábor végezetül azt írja, hogy ha Eszenyi Enikő marad az igazgató, akkor nem fog tudni többé jegyet váltani a darabokra, mert számára hiteltelenné válik a Vígszínház.

Olvass még Eszenyi Enikővel kapcsolatos botrányról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top