TV-sztárok

A Vígszínház társulatának 96 százaléka Eszenyi Enikő ellen szavazott

A többség Eszenyi Enikő helyett Rudolf Pétert látná szívesen a Vígszínház igazgatói posztján.

A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – tudta meg az Index Csőre Gábortól,Vígszínház dolgozóiból álló szakszervezet elnökétől.

Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

A közelgő igazgatóválasztáson az önkormányzat által összehívott szakmai bizottság egyik tagját a színháznak kell delegálnia, aki a társulat véleményét képviseli a szavazáson. Az ő személyéről két fordulóban sikerült csak dönteniük, Hegyi Barbarát szavazták meg. A színésznő szeretett volna társulati ülést összehívni, hogy megismerje a társulat véleményét, azonban ez jogilag nem tehette meg. Végül szakszervezeti toborzóval egybekötött ülést hívtak össze, részt vehettek rajta azok is, akik nem tagjai a szakszervezetnek. Az ülésen részt vett mindhárom pályázó ismertette az elképzeléseit, ezek után következett a szavazás, a fentebb már említett végeredménnyel. Ennek értelmében Hegyi Barbara Rudolf Péter pályázatát támogatta a szakmai bizottságban.

A szakmai bizottságtól aztán Eszenyi Enikő 6 igen és 3 nem, Rudolf Péter 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, két tartózkodás mellett, míg Csányi János egyetlen voksot sem kapott.

Vígszínház elszerződött társulati tagjai a hét elején egy nyilatkozatot juttatak el az Színház Online-hoz, melyben közölték, hogy a tömeges felmondás, távozás oka egyértelműen Eszenyi Enikő agresszív viselkedése volt. Budapest Főpolgármesteri Hivatala mindezek után kivizsgálást kért az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top