nlc.hu
Sztárok

Peller Anna interjú

Peller Anna: „Volt idő, amikor nem mertem irányítani az életemet”

A színésznő sorsfordító döntéseket hozott az elmúlt években. Mint mondja, már nem érzi úgy, hogy mindenhol ott kell lennie, mindenre igennel kell felelnie, sőt, bátran mond nemet akár a munkahelyén is. Peller Annával anyaságról, illetve életének fontos elhatározásairól beszélgettünk.

Miben rejlik Peller Anna ereje?

Fontos számomra a család, és a hivatásom. Ezek kombinálásával hatalmas erőket tudok megmozdítani. Úgy gondolom, hogy a nők sok mindent elbírnak, ha arra van szükség. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretem, amit csinálok: imádok énekelni, színpadon lenni, játszani. Rajongok a színházi próbafolyamatokért, sokszor jobban élvezem a munka alkotói részét, mintsem a kész művet. Időnként bármennyire is fárasztó, a munka által visszatöltődök. Az erőmet ez is adja, hogy abból élhetek, amit élvezek. Hányan mondhatják el ezt magukról a mai világban?

Peller Anna

Peller Anna (Fotó: Trenka Attila)

Erős nőnek tartod magad?

Az egyik barátnőm nemrég azt mondta, hogy szerinte én vagyok az egyik legerősebb nő, akit ismer. Érdekes, mert nem éreztem így. Érzékenynek tartom magam, ami tudom, hogy nem függ össze az erősséggel. Velem kapcsolatban sokan tudják, hogy bármin képes vagyok sírva fakadni. Nemrég például láttam, ahogy egy elgázolt embert ellátnak egy mentőautóban és éreztem, hogy ez mélyen érint, beszippant. Rettentő élesek a receptoraim, figyelem a világot, ami körbevesz. A kislányommal, Annabellával azt szoktuk játszani séta, vagy autózás közben, hogy ha meglátunk egy embert, megpróbáljuk kitalálni a történetét. Rámutatunk valakire, majd jönnek a kérdések: Vajon az a bácsi egyedül él? Vannak unokái? Hová tart éppen? Élvezzük ezt a kis mókát.

A kislányod örökölte a személyiséged?

Annabella rendkívül gondoskodó gyerek, aki azt a mintát viszi tovább, amit lát. Erős, összetartó családba született. Nagymamák, nagypapák veszik körül, el van kényeztetve. Olyan szeretetben él, amire minden gyereknek szüksége lenne. Az összefogás, a család adja a legnagyobb erőt, tanítást számára.

Ősszel Seymour Johanna bőrébe bújsz a Six című musicalben, a Madách Színház színpadán. Hogyan írnád le a karaktered?

Johanna nagyon szerette VIII. Henriket, ő volt például az egyetlen feleség, aki fiút szült neki, úgyhogy kicsit kiváltságosabbnak is érzi magát a többieknél. Elképesztően erős nő, ahogy a musical többi tagja is. Örülök, hogy megmutatjuk a történelem azon oldalát, melyről az emberek kevésbé beszélnek. A nézők a női lélektanát láthatják majd annak, milyen egy király feleségének lenni. Szerintem például óriási teher lehet.

Peller Anna

Peller Anna a Six c. musical sajtóeseményén (Fotó: Trenka Attila)

A színházi, és egyéb teendőid mellett mikor van időd az anyaszerepre?

Szerencsére sok időt töltünk együtt. Előfordult már, hogy utánam hozták a színházba. Általában csak a próbaidőszakok a nehezebbek, de akkor is megoldom, hogy vele lehessek. Az Operettszínházban már jeleztem, hogy mindig szükségem van két-három estére, amikor nem vagyok bent, mert akkor a kislányommal akarok lenni. Ezekre muszáj odafigyelni. Szeretnék minél több időt a családommal tölteni, hiszen rövid az élet. Meg tudom tanulni a szerepeimet, nem múlik azon a pár próbán semmi, viszont, ha nem így tennék, akkor az én lelkem sínylené meg. Így vagyok nyugodtabb, ebben pedig támogatást kaptam.

Nehezen mondasz nemet?

Volt idő, amikor nem mertem irányítani az életem. Ez hosszú évekkel ezelőtt volt így. Öt-hat éve keményen dolgozom azon, hogy tudatosabb legyek.

Nem kell mindenre bólogatni, igenis vannak olyan helyzetek, amikor tudni kell felállni és azt mondai, hogy köszönöm, de nem.

Nagyon nehéz ezt megtanulni, számomra is óriási feladat, de megéri változtatni a gondolkodásunkon. Nem kell mindent elvállalni, mindenhol ott lenni. Jó példa erre a szinkronizálás. Rengeteget csinálom. Amikor például próbafolyamatom van, akkor csak a futó sorozataimat, vagy azokat a visszatérő karaktereket csinálom meg, akiket muszáj, újat viszont nem vállalok. Nem akarok ezen teendők miatt időt elvenni a gyerekemtől.

Peller Anna

Fotó: Trenka Attila

Mit üzennél a 21. század nőinek?

Nyugodtan álljanak ki magukért, de közben ne felejtsenek el nőnek maradni. Ez egy nagyon izgalmas egyensúly, melyet érdemes megtalálnunk önmagunkban. Váltsák valóra az álmaikat, bármit, amit csak szeretnének, de ne feledkezzenek el arról, hogy a legnagyobb védőháló a családi, és baráti kapcsolatok, azokat sosem szabad sutba dobni. Nincs az a karrier vagy álom, amiért megéri eltékozolni ezeket a kapcsolatokat, és ez a nőkre és a férfiakra egyaránt vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top