nlc.hu
Sztárok

Galéria: Így nézett ki Erzsébet az apja koronázásán

Így nézett ki a 11 éves Erzsébet 86 évvel ezelőtt az apja koronázásán

Erzsébet remekül bírta a ceremóniát, húga viszont látványosan unatkozott.
VI. György koronázása

Május 6-án kerül sor III. Károly király koronázására, akivel egészen pontosan 70 év és 214 nap után először lesz az ismét férfi uralkodója Nagy-Britanniának. Az édesanyja, II. Erzsébet ült ugyanis a leghosszabb ideig a brit trónon, valamint ő volt a legtöbb ideig uralkodó királynő a történelemben. Ennek a helyébe lépni nem könnyű – pedig Erzsébet királynő is csak követett valakit a trónon. Mégpedig az édesapját, VI. György királyt, akit 1937. május 12-én koronáztak meg. Ő kényszerből került ebbe a helyzetbe, hiszen ugyanebben az időpontban a bátyja, VIII. Edward fejére került volna a korona, de fivére előző év decemberében lemondott  a trónról. Így nemcsak Györgynek, de a lányainak, Erzsébet és Margaret hercegnőknek is csupán néhány hónapjuk maradt, hogy felkészüljenek egy olyan szerepre, amire nem nevelték őket.

Ennek ellenére Erzsébet hercegnő, aki akkor még csak 11 éves volt, a húgával együtt végig jelen volt apja koronázásán, és az egész ceremónia alatt úgy viselkedett, mint ahogy az egy leendő királynőhöz illik. Mosolygott, integetett és türelmesen pózolt a hivatalos királyi fotósoknak. Mindezt most a saját szemeddel is megnézheted, ha végigkattintod az alábbi galériát!

VI. György koronázása
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top