nlc.hu
Sztárok

Cs. Németh Lajos felesége otthon tartja a színész hamvait

Felesége hazaviszi Cs. Németh Lajos hamvait, hogy örökre együtt lehessenek

Az asszony azt szeretné, hogy ha eljön az idő, együtt helyezzék őket örök nyugalomra.
Cs. Németh Lajos és felesége, Judit

A Jóban-rosszban Károly bácsiját alakító színész mellett halálakor is ott volt szeretett felesége, pont ahogy 60 éven át mindig. Tóth Judit színésznő féltőn ápolta Cs. Németh Lajost, aki hosszas betegség után 83 évesen hunyt el.

A megözvegyült színésznő azt mondta a Blikknek, hogy bár tisztában volt vele, hogy férje előbb-utóbb örökre lehunyja a szemét, mégsem tudott rá felkészülni, és egyelőre nem tudja, hogyan folytassa az életét. Egy dologban azonban biztos: amíg csak él, szeretne Cs. Németh Lajos közelében maradni.

– Amióta megpillantottuk egymást a főiskolán, elválaszthatatlanok voltunk. Tényleg éjjel-nappal együtt voltunk. Olyan mély és erős szövetség volt közöttünk, amit szavakkal nem lehet leírni, nagyon megértettük egymást. Lajos betegségét is ketten csináltuk végig. Az utolsó időszakban egy rehabilitációs intézetbe is be kellett feküdnie, én pedig mentem vele. Kétágyas szobánk volt, végig együtt voltunk, és tudom, hogy ez megnyugtató volt számára.

A színész élete utolsó heteit ismét otthon töltötte, ahol Judit mellett egy kihelyezett ápoló gondozta.

– Éjjel-nappal az ágya mellett ültem. Folyamatosan simogattam és fogtam a kezét, mert azt szerette. A szervei már nem működtek, de ő mégis az utolsó percig magánál volt. Két simogatás között ment el – mesélte megtörten Judit.

Cs. Németh Lajostól a hamvasztás után egy nyilvános megemlékezésen vesznek majd búcsút, a hamvait pedig özvegye magával viszi, azt szeretné ugyanis, hogy életük végéig együtt legyenek, és ha eljön az ideje, a Kerepesi temetőben szórják szét összekevert hamvaikat.

Fotó: Profimédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top