nlc.hu
Sztárok

Som-Balogh Edina 2003-ban szépségkirálynőként

Fotó a múltból: Ilyen volt Som-Balogh Edina 20 évvel ezelőtt szépségkirálynőként

Som-Balogh Edina külseje szinte semmit sem változott az elmúlt két évtizedben. Fotókkal bizonyítjuk.

Szinte hihetetlen, de immár 20 év telt el azóta, hogy az akkor 18 éves Som-Balogh Edina – leánykori nevén Balogh Edina – megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt. Az így megszerezett ismertségének köszönhetően a karrierje is beindult: a következő évben megkapta Nádor Kinga szerepét a Barátok köztben. A sorozatnak egészen 2013-ig, első gyermeke születéséig állandó szereplője volt, és később is vissza-visszatért még néhány epizód erejéig a szappanoperába. 

Balogh Edina

Balogh Edina a Miss Hungary győzteseként 2003-ban (Fotó: Csibi Szilvia/Fotocentral)

A sorozatnak köszönhetően ismerte meg férjét, Som Krisztiánt is, aki a sorozat zenei producere és zeneszerzője volt. Több mint egy évtizede házasok és két közös gyermeket nevelnek, Noelt és Lilit. „Azt hiszem, hét vagy nyolc év után kezdtünk el közeledni egymáshoz. Meg kellett látnom őt, hogy tetszik-e, nem tetszik. És tetszett. Akkor le kellett csapnom rá, mert ő nem akart közelíteni. Én szólítottam meg, angolul. Mentségemre szóljon, hogy pezsgőztem”mesélte a színésznő nemrégiben az Ütős Ötös című műsorban.

Edina idén nyáron lesz 39 éves, azonban ő is azok közé a hírességek közé tartozik, akiken gyakorlatilag egyáltalán nem fog az idő. Íme a bizonyíték: az alábbi két fotó közel két évtized különbséggel készült!

Som-Balogh Edina egykor és most

Som-Balogh Edina 2004-ben a Barátok köztben és egy tavaly nyári rendezvényen (Fotók: Fotocentral/Schumy Csaba)

A színésznő persze aktívan tesz is azért, hogy formában maradjon. „A legfőbb dolog, hogy mindent salátával eszek, még a csirkepaprikást is – mesélte Edina, aki teljesen elhagyta a köreteket, a tésztát és az édességeket is. A tejtermékeket is kerülöm, (…) nem eszem sajtot, nem iszom tejet, (…) a gyümölcsök közül pedig maximum az almát fogyasztom. (…) Kétnaponta egy-másfél órát tornázom otthon, egy jógamatracon. (…) Saját testes edzéseket végzek és emellett futok, gyalogolok” – árulta el korábban a Blikknek.

Edináról talán kevesebben tudják, hogy andragógus diplomával rendelkezik. A festészet pedig gyerekkora óta jelen van az életében, ám édesanyja elvesztése óta még komolyabban foglalkozik vele, olyannyira, hogy tavaly kiállítást is rendeztek az alkotásaiból. 

„Kérdezzük meg a bennünk élő gyermeket, hogy mire vágyik, milyen álmai vannak. Én most lehajoltam a bennem élő kislányhoz és látom, hogy mosolyog. Boldog, mert beváltottam a neki és az édesanyámnak tett ígéretemet”mondta meghatottan a megnyitón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top