nlc.hu
Sztárok

Agymenők akkor és most

Az Agymenők színészei a való életben korántsem akkora lúzerek, ha csajozásról van szó

Ma, április 30-án két szülinapos sztárt is köszönthetünk a sorozatból, és ha már őket ünnepeljük, nézzük meg mi, történt a széria szereplőivel a forgatás óta!
Neha Kapur, Kunal Nayyar és Melissa Rauch

Már négy éve annak, hogy véget ért az Agymenők, ami nyilván fel sem tűnik az embernek, miután újra és újra (és újra) képernyőre tűzik, mintha egyfajta végtelenített szalagról történne a sugárzása. Igen, tudjuk, hogy egy szinte megunhatatlan sorozatról van szó, ugyanakkor nem lehet elmenni a tény mellett, hogy 2019-ben került adásba az utolsó rész, az azóta eltelt időszakban pedig sok minden történt a szereplőkkel. Johnny Galecki (Leonard Hofstadter) és Kunal Nayyar (Raj Koothrapalli) szülinapja – mindketten ma ünnepelnek –, jó apropó arra, hogy kicsit felüljünk a nosztalgiavonatra. 

Johnny Galecki azaz Leonard Hofstadter 

Ha beszélhetünk főszereplőkről ebben a szériában – hiszen bizonyos értelemben véve mindannyian azok voltak –, akkor Galecki volt az egyik meghatározó karakter. A színész tizenkét évadon keresztül zseniálisan alakította a kissé különc, laktózérzékeny tudós figuráját, és úgy tűnik, elfáradt benne, az elmúlt években ugyanis meglehetősen kevés munkát vállalt. Ez mondjuk nem annyira meglepő, ilyen hosszú és sűrű forgatás után szeretnek a hírességek megpihenni, időközben a Covid is beütött, sőt Johnny-ból apa lett, barátnőjével, Alaina Meyerrel 2019-ben született meg kisfiuk, Avery.

A színész gyakran oszt meg közös fotót a családjával, arra azonban mindig gondosan ügyel, hogy a kisfiú arcából semmit ne lehessen látni. Bár többé-kevésbé eltűnt a nyilvánosság előtt, a világ nem felejt, Galeckiből akkora popkulturális ikon lett, hogy a The Marble Arches nevű zenekar néhány hónapja egy róla elnevezett számmal is jelentkezett. Johnny személyisége egyébként meglehetősen távol áll a megformált szerepétől, a színész él-hal a motorozásért, Harley Davidsonja mondhatni a második gyermeke, sorozatbeli bénázását a kétkerekűvel tehát csak a forgatókönyvírók agyszüleményének köszönhetjük. 

Agymenők: Johnny Galecki
Megnézem
Összes kép (3)

Jim Parsons, vagyis Sheldon Cooper 

Jim Parsons brillírozva hozta Sheldon figuráját, túlzás nélkül állítható az ő karaktere adta az egész sorozat esszenciáját. Sheldont egyszerre lehetett nagyon szeretni és nagyon utálni – attól függően, hogy éppen mennyire volt makacs – Parsons számára pedig a karakter meghozta a korábban vágyott világsikert. A színész a forgatás óta sem ült a babérjain, több projektben is részt vett, többek között ő narrálja az Az ifjú Sheldon eseményeit, de saját maga jegyzi A fiúk a bandából, a Special és a Call Me Cat című sorozatok produceri feladatait, utóbbiban Mayim Bialik a főszereplő, akivel nagyon közeli kapcsolatot ápolnak. A színész meglehetősen zárkózott, ha a magánéletéről van szó, Instagram oldalán alig néhány kép szerepel, az is kizárólag a kutyájáról, hónapokkal ezelőttről, annyi azonban biztos, hogy 21 éve együtt van Todd Spiewakkal, akivel 2017-ben az életüket is összekötötték.  

Agymenők: Jim Parsons
Megnézem
Összes kép (3)

Kaley Cuoco, azaz Penny (Hofstadter) 

Kaley Cuoco neve már a sorozat előtt is ismert volt, több sitcomban felbukkant, sőt, talán még emlékszel, hogy a Bűbájos boszorkákban is szerepelt, de azóta sem tétlenkedett, hogy az utolsó részt leforgatták. A színésznő magára öltötte a stewardess uniformist A légikísérőben – igazi fekete komédia, ha szereted az ilyet, kezdd el nézni –, illetve ő adja Harley Quinn hangját a nevével fémjelzett, szintén HBO Max sorozatban. Magánéletét illetően két sikertelen házasság után 2021-ben ismerkedett meg Tom Pelphrey színésszel, akivel alig három hete közös kislányuk, Matilda Carmine Richie is megszületett. A család egy ranchon él, a színésznő ugyanis hatalmas állatbarát, otthonukat öt kutyával osztják meg, és lovakat is tartanak. 2017-ben saját produkciós irodát is alapított Yes, Norman névvel. 

Agymenők Kaley Cuoco
Megnézem
Összes kép (3)

Kunal Nayyar, mint Raj Koothrapalli 

Valószínűleg sosem fogjuk feledni a mellényes-kardigános Raj figuráját, akit Kunal Nayyar alakított, nála szerencsétlenebb figura aligha íródott a sitcomtörténelem során, ami azért érdekes, mert az önéletrajzi könyvében (Yes, My Accent is Real – Igen, az akcentusom igazi) Kunal szintén úgy hivatkozott magára, mint kockára, akinek sikerült elnyernie a korábbi Miss India kegyeit. Rajjal ellentétben a színész már 2011 óta boldog házasságban él Neha Kapur modellel, bár gyermekük eddig nem született, és magánéletüket – néhány közös fotót leszámítva – szigorúan lelakatolva tartják. A karrierjét illetően Nayyar számára egyértelműen a karakter hozta meg a várva várt áttörést, és a befejezés óta sem nagyon pihent. Ha nem éppen a Trollok című animációs film egyik szereplőjének kölcsönzi a hangját, akkor olyan sorozatokban szerepel, mint a Gyanú. A nemrég bemutatott The Storied Life of A.J. Fikry című filmben pedig egy özvegy férfit alakított, aki új esélyt kap az életre a felsége halála után. Ebben már nyoma sem volt a srácnak, aki nőkkel csak némi alkohol után tud beszélni

Agymenők Kunal Nayyar
Megnézem
Összes kép (3)

Simon Helberg, azaz Mr. Howard Wolowitz 

Játszom. Zenélek. Két évvel a sziámi ikertestvérem után születtem és van egy aláírt első kiadásom a Bibliából

– ez Simon Helberg, azaz Howard “Űrhajós” Wolowitz Twitter bemutatkozása, és őszintén szólva a színészt ezek alapján pont ugyanolyannak képzeljük, mint sorozatbeli karakterét, talán csak a nőkkel való szerencsétlenkedést leszámítva, hiszen 2007-ben vette el Jocelyn Town színésznőt, akivel két gyereket nevelnek. A Twitteren kívül egyébként egyetlen közösségi felületen sincs jelen, az is csak a People magazinból derült ki, hogy idén januárban meghirdette 9 millió dollárt (azaz több mint 3 milliárd forintot) érő luxusotthonát. Helberg a forgatás óta mérsékelten aktív, de a választásai annál jobbnak bizonyulnak, az Anette című film például 18 díjat zsebelt be, Mayim Bialik drámájában, az As They Made Us-ban pedig egy olyan férfit alakított, akinek korántsem egyszerű a viszonya a családjával, tehát volt lehetősége a drámai oldalát is megvillantani. A színész emellett gyakran szólal fel közügyekben, nyíltan kritizálta korábban Trump bevándorlóellenes politikáját, méghozzá a vörös szőnyegen, amivel újabb jó pontot szerzett a rajongók körében. 

Agymenők Simon Helberg
Megnézem
Összes kép (3)

Melissa Rauch, vagyis Bernadette Rostenkowski Wolowitz 

Ha láttál egyetlen részt is angolul a sorozatból, akkor tudhatod, hogy Melissa Rauch hangja egészen sajátos, épp ezért rengeteg szinkronszerepre hívják, főleg animációs filmekhez, mert magas orgánuma remekül beleillik a közegbe. Ugyanakkor januárban elindult a Night Court című vígjáték sorozat, ahol egy bírónőt alakít – ez valószínűleg nem lesz akkora siker, mint az Agymenők volt, de azért néhány rész erejéig érdemes belenézni. A színésznő 2007-ben ment hozzá Winston Beigelhez, akivel állítása szerint nemcsak a magánéletben, de a munkában is tökéletesen kiegészítik egymást, ugyanis a férfi forgatókönyvíróként dolgozik, és Melissa is kipróbálta már magát a műfajban. Rauch egyébként sorozatbeli férjét is minden porcikájával imádta, amikor a Today magazinnak Simon Helbergről nyilatkozott, elárulta, a vele való dinamikájában az volt a kedvence, hogy Wolowitz mennyire szexinek találta őt. 

Agymenők Melissa Rauch
Megnézem
Összes kép (3)

Mayim Bialik, mint Amy Farrah Fowler 

Mayim Bialikot lassan már nemcsak színésznőként, hanem influenszerként is jegyezhetnénk, ugyanis saját podcastet visz Mayim Bialik’s Breakdown címmel – Spotify-on elérhető –, ebben nagyon őszintén mesél saját mentális problémáiról is. Emellett a már említett Call Me Catet jegyzi, mint rendező és főszereplő, egy olyan nőt alakítva, aki a szüleitől kapott pénzt, amit az esküvőjére gyűjtöttek, inkább egy macskás kávézó megnyitásába fekteti – a sorozatot 2021-ben és 2022-ben is jelölték Primetime Emmy-díjra egy-egy kategóriában. Mayim hihetetlenül aktív az Instagram oldalán – a többieket együttvéve is simán lepipálja – videói között jó néhány humoros tartalom is akad a komolyabb témák mellett. A színésznő 2013-ben vált el férjétől, Michael Stone-tól, a frigyből két gyereke született, jelenlegi partnerével Jonathan Cohennel 2021-ben kezdtek randizni, azóta a férfi Mayim podcastjének is állandó szereplője. 

Agymenők Mayim Bialik
Megnézem
Összes kép (3)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top