nlc.hu
Sztárok

Steven Seagal 70 évesen

A 71 éves pocakos Steven Seagal Putyin kebelbarátja lett

Fénykorában nők milliói rajongtak érte, annak ellenére, hogy többször is bebizonyította, nem egy úriember.

Azt, hogy akcióhősként jól mutatott a képernyőn, természetesen nem lehet elvitatni tőle, egy jó ideje azonban nem feszülnek úgy az izmai. Ezt persze kár is felróni egy 71 éves férfinak, még akkor is, ha az adott esetben Steven Seagal.

A figyelmet nemcsak filmszerepeivel vívta ki magának, hanem különféle zűrös ügyekkel is: vádolták például szexrabszolgák tartásával és nemi erőszakkal, összeverekedett egy színésztársával, sokszor elferdítette a valóságot és az adóhatóságokkal is meggyűlt a baja, ami miatt tetemes bírságot szabtak ki rá. A feketeöves aikido-s színész úgy gondolta, hogy ünnepelt sztárként neki nem kell annyi adót fizetnie, mint a többi földi halandónak, de Kalifornia tisztviselői végül behajtották rajta az elmismásolt közterheket.

Steven Seagal 1988-ban

Így festett Steven Seagal 35 évvel ezelőtt (Fotó: Profimedia)

A nézők sokáig nem is sejtették, milyen (enyhén szólva) furcsa karakter ő a valóságban, a vele együtt dolgozók előtt azonban ezt nem is próbálta titkolni. Egyik leghíresebb filmje, a Tűzparancs forgatásának kezdetén kijelentette például, hogy ő a főnök, és amit kiejt a száján, azt nyugodtan tekinthetik törvénynek. „Van, aki ezzel nem ért egyet?” – tette még hozzá, hogy erejét fitogtassa.

Hiába szerette volna, nem mindenki hajolt meg előtte, a filmben az egyik kommandóst alakító John Leguizamo például hangos nevetésben tört ki Seagal kijelentését hallva, mire a zenei tehetséggel is megáldott izomkolosszus odament hozzá és könyökével a mellkasába ütött. A pár centi híján 2 méteres Seagal jelentős testi fölényben volt Leguizamoval szemben, ez utóbbinak azonban még így sem szállt ínába a bátorsága: hosszú éveken át kifigurázta az izomkolosszust stand up comedy előadásain, amiről az érintett is tudomást szerzett és nem örült neki. Azt üzente Leguizamo-nak, hogy ha még egyszer a szájára veszi, a korábbinál is nagyobbat fog kapni. 

Hogy találkoztak-e azóta, arról nem szól a fáma, azt azonban több beszédes kép is bizonyítja, hogy az egykor kockás hasú Steven Seagal mára pocakot növesztett, és festi a haját. De nem ez a legmeglepőbb az életében. Seagalt kebelbarátja, Vlagyimir Putyin orosz elnök Barátság érdemrenddel tüntette ki, méltatva a humanitáriánus munkáját. Kettejük kapcsolata nem új dolog.  Seagal úgy fogalmazott korábban, hogy ő bizony orosz kultúrában nőtt fel, mivel édesapja orosz volt. „Egymillió százalékig oroszbarát, és egymillió százalékig orosz vagyok” – vélekedett…

Steven Seagal
Megnézem
Összes kép (7)

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top