nlc.hu
Sztárok

Rózsa György lánya, Csilla

Ő Rózsa György gyönyörű lánya, Csilla

Így éli most a mindennapjait Rózsa György legféltettebb kincse. Csilla ma már boldog édesanya.

A legendás televíziós Rózsa György – aki nemrég a visszatérésről beszélt – és felesége, a tornász Kanyó Éva egyetlen lánya, Csilla 1983-ban született. 16 éves volt, amikor elveszítette az édesanyját. Édesapjával akkor is, és ma is nagyon szoros a kapcsolata. 

Csilla a Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész szakán tanult és már főiskolás éveiben olyan darabokban táncolt főszerepeket, mint a Diótörő vagy épp a Carmen. 2003-ban szerzett diplomát, ezt követően a düsseldorfi Operaházhoz balettegyütteséhez szerződött. Később visszatért Magyarországra, táncolt a Magyar Fesztivál Balettnél és oktatóként is dolgozott. 

Rózsa György és Rózsa Csilla

Rózsa György és lánya a Szombat esti láz színpadán (Fotó: Csibi Szilvia)

2008-ban édesapjával közösen szerepelt a Szombat esti láz című táncos show-műsor harmadik évadában az RTL Klubon.

Csilla később a táncról a rúdsportra és légtornára váltott, melyet évek óta tanít is. Új szakmájáról 2018-ban így nyilatkozott a Borsnak: „Azért ma már egyre kevesebb az előítélet, és egyre többen ismerik el, hogy ez egy valódi kemény sport. Igaz, hogy egészen más a szerelés, mint amikor balett közben angyalian röpködött körülöttem a szoknya, de azért van ilyen kevés anyag rajtunk a rúdon, hogy jobban tudjunk tapadni, kevesebb legyen a baleset. A versenyeken még csak nem is lehet semmi kihívó vagy pajzán rajtunk.”

Édesapja ugyanebben a riportban elmondta: „Egy apának az a dolga, hogy akkor legyen boldog, ha a lánya boldog. Én igazán örülhetek, hogy Csilla olyasvalamit talált az életében, amit ennyire tud élvezni.”

Rózsa György és lánya, Rózsa Csilla

Rózsa György és Rózsa Csilla A Nagy Duett 2018. 8. élő adása után (Fotó: Birton Szabolcs)

Csilla a magánéletét nem a nyilvánosság előtt éli, az azonban nem titok, hogy 2017 óta van együtt civil párjával, Viktorral, akivel 2020 szeptemberében megszületett az első közös gyermekük, Ádám.  

„Halljátok, Kelet, Nyugat, Észak, Dél! Megszületett az első unokám, Ádám! A szülei, Rózsa Csilla és Lukács Viktor új értelmet adtak az életemnek. Köszönöm! Ádám 3100 grammos, 56 cm magas. Legyenek hárman együtt nagyon boldogok!” – lelkendezett akkor Instagram-oldalán Rózsa György. 

Csilla pedig 2022-ben így mesélt a kisfiáról a Meglepetés magazinnak: „Ádám nagyon eleven és határozott gyerek, kiköveteli magának a figyelmet. Magamra már nem jut időm, minden energiámat a kisfiam köti le. Szeret a középpontban lenni, ebben is pontosan a nagyapjára ütött. Az esték sem voltak eddig egyszerűek, 13 hónapos koráig minden éjszaka legalább tízszer felébredt. Ilyenkor csak szopizással aludt vissza.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top