nlc.hu
Sztárok

Bayer Friderika családja és karrierje

Egy összetartó család – Csodásan alakult Bayer Friderika magánélete

Soha nem volt még Magyarország olyan sikeres az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint amikor Bayer Friderika képviselte hazánkat. Most, hosszú évek kihagyása után új dallal jelentkezett.

1994-ben, az 22 éves Bayer Friderika, aki a hazai válogatóban 14 másik előadót utasított maga mögé a Kinek mondjam el vétkeimet? című számával. Abban az évben Dublinban rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált, de Friderikának nem volt szüksége az írek szerencséjére: a fantasztikus hangjával mindenkit elvarázsolt, így a negyedik helyig menetelt a döntőben. A magyaroknak azóta sem sikerült Friderika bravúrját megismételni, az énekesnő pedig azonnal hatalmas sztár lett itthon. Az Eurovízió évében megjelent első albuma Friderika címmel, ami alig két hónap alatt már aranylemez lett.

Az énekesnőt ’94-ben egyébként is elárasztották elismerésekkel: neki ítélték az eMeRTon-díjat (kétszer is!), többször is az év popénekesének választották, Aranyszarvas és Arany Zsiráf díjat is kapott. A következő évben pedig tovább szárnyalt felfelé, és még Chuck Berryvel és Annie Lennoxszal is felléphetett egy színpadon. A Friderika után nagyjából két évente érkeztek az újabb albumai, ezek közül pedig több arany- és platinalemezek születtek. Ahogy azonban teltek az évek, az énekesnő szépen lassan eltűnt a szemünk elől.

Bayer Friderika

Bayer Friderika 2000-ben (Fotó: x Kanyó Béla)

„Nem volt bennem semmi, amit megosztottam volna a közönséggel. Elfáradtam” – emlékezett vissza az énekesnő. Mint mondja, az általában melankolikus számai és a mögötte álló intenzív időszak miatt depressziós lett.

„Nem mertem elaludni, féltem a másnapoktól. Nagyon fura, hogy a színpadon szerepelsz, és azt hiszik, hogy kiegyensúlyozott és erős vagy, miközben belülről tele voltam elvetettséggel.”

Ebből a mélypontból a vallás segítségével mászott ki. Friderika az elmúlt évtizedekben maximálisan a családjára koncentrált. Bár 10 éven át próbálkoztak férjével, Csuka Lászlóval, hogy természetes úton lehessen gyerekük, ez sajnos nem sikerült. Így az örökbefogadás mellett döntöttek. „A nagyobbik fiamat, Kikót másfél évesen fogadtuk magunkhoz. Aztán sorba jöttek a többiek, Robi (9), és végül Szofi, aki most 5 éves, csodálatos kislány. Már megállunk itt, azt hiszem. Nem vér szerinti testvérek, de mégis azok lettek” nyilatkozta tavaly a Borsnak.

Friderika máshol arról is beszélt, milyen „nagyszerű dolog, hogy így támogatjuk egymást a férjemmel”. Azonban nemcsak a házaspár, hanem az egész család köteléke szuper szorosnak tűnik. Legalábbis a hosszú szünet után április 26-án megjelent új dala alapján. A Kell egy jó szó című szám zenéjét ugyanis a fia, Kiko szerezte, László pedig a szöveget írta hozzá. Ha netán még nem hallottad volna Bayer Friderika nagy visszatérését, itt meghallgathatod:

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top