nlc.hu
Sztárok

Túrabakancsot kap III. Károly Novák Katalintól

Túrabakancsot is kap III. Károly Novák Katalintól a koronázási ceremónián

Hivatalban lévő magyar államfő először vesz részt brit uralkodó koronázásán, és természetesen nem üres kézzel megy az ünnepségre. Az ajándékainak egyike egy túrabakancs.

Novák Katalin köztársasági elnök nemrég a Facebook-oldalán osztotta meg a meghívót, amit III. Károly koronázási ceremóniájára kapott.  A Westminster apátságba körülbelül kétezer vendéget várnak a világ minden tájáról, köztük olyan hírességekkel, mint Tom Cruise és David Beckham, a fellépők között pedig megtaláljuk Andrea Bocellit, a Take That zenekart és Katy Perryt is. Az Egyesült Államokat Joe Biden elnök helyett a First Lady, Jill Biden képviseli majd.

Az ünnepi eseményt megelőzően a Buckingham-palotában rendezett esti állófogadásra is meghívták Novák Katalint, aki természetesen ajándékokkal érkezik az angol fővárosba – írja a Blikk.

Novák Katalin

Novák Katalin áprilisban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az ajándékok között található Marton László lovas kisplasztikája (Martonnak már több alkotása is gazdagítja a brit uralkodó gyűjteményét), Burger Barna The Blue Rambler nevű fotókötete és a III. Károly és Kamilla névjelével gravírozott két pár Mauna túrabakancs is. A Mauna egy hazánkban készített márka a természetjárók speciális igényeihez igazítva, strapabírók és maximális vízállósággal rendelkeznek. III. Károly – aki a britek szerint jó király lesz – szeret túrázni, Erdélyben is többször megfordult már emiatt. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint a britek a vendégeik minden percét beosztják, a program szigorú protokoll szerint zajlik. Az eseményen külön szektort biztosítanak az állami vezetőknek, innen fogja megtekinteni az eseményt Novák Katalin is, aki a férjével utazik Londonba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top