nlc.hu
Sztárok

A Norbi Update 40 milliós GVH-bírsága

Gigabírságot kapott Schobert Norbi cége

Lecsapott a Norbi Update Lowcarb Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal ezért 40 millió forintra bírságolta a céget.

Schobert Norbi

Durván megbüntették Schobert Norbi cégét, a Norbi Update-t – Fotó: Sajtószoba

Többek között a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. A vizsgálat feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben. Megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható tulajdonságra, betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (például “elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”). A posztok emellett megtévesztő állításokat tettek az Update termékek összetételével kapcsolatban (például “cukormentes, csökkentett a szénhidráttartalma”), valamint megalapozatlanul állították a cég piacelsőségét.

Egy termék (a mézhelyettesítő szirup) tekintetében pedig a vállalkozás hamisan keltette azt a benyomást, hogy az jogszerűen árusítható, mivel a Nébih állásfoglalása szerint eleve jogsértően hozták forgalomba, majd a szakhatóság ki is vonta a piacról, elrendelve a termékek visszahívását a fogyasztóktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top