nlc.hu
Sztárok

Schobert Norbi cégének tavalyi mérlege

Schobert Norbi cége 213 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet

Nagy bajban a fitneszguru cégbirodalma.

Több mint 200 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet Schobert Norbi cége. A május 31-i leadási határidő után fél évvel beérkeztek a Free Group Kereskedelmi Zrt. („lánykori nevén” Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek) adatai is. A beszámolóból kiderül, hogy a cég 2021-es 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra apadt, a tavalyelőtti 135 millió forintos veszteség pedig bő kétszázmilliósra duzzadt – írja a 24.hu.

Schobert Norbi,

Padlón Schobert Norbi cége? – Fotó: Sajtóklub

Míg két éve átlagosan 20 fő dolgozott a cégnél, addig tavaly már csak 18, a személyi jellegű ráfordítások (jellemzően bérek) viszont ennél nagyobb arányban, harmaddal csökkentek (231 millióról 166 millióra). A cégbeszámolóból az is kiderül, hogy a Free Group felélte a vagyonát, tőkét kell emelnie jogszabályi kötelezettség alapján.

Mint arról két hónapja beszámoltunk, nem fizette meg a 40 milliós bírságot Schobert Norbi cége, így a NAV végrehajtási eljárást indított ellene. Amúgy idén már a sokadik végrehajtási kérelem volt a fitneszguru cége ellen. Májusban a Gazdasági Versenyhivatal csapott le Schobert Norbi cégére, akkor gigabírságot kapott a fitneszguru. A GVH vizsgálata szerint ugyanis a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal ezért 40 millió forintos büntetést szabott ki. Többek között a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. Csakhogy akkor Norbi nem fizette be a tetemes bírságot, ráadásul még 23 milliós végrehajtási bírságot is fizetnie kellett volna. A fitneszguru a bírság kiszabása óta többször is az intézkedést ellenzően szólalt meg, például Hajdú Péter Frizbi című műsorában „igazságtalan döntésnek” nevezte azt. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az életét köszönheti annak, hogy visszavonulásra kényszerítették, azaz, hogy kiszállt a Norbi Update vezetéséből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top