nlc.hu
Sztárok

NAV-végrehajtás Schobert Norbi cége ellen

NAV-végrehajtás indult Schobert Norbi cége ellen

Pénzt követel a fitneszgurutól az adóhatóság.

Újabb végrehajtási eljárást kezdeményeztek az egykor Norbi Update néven futó cég ellen. Ezúttal azonban nem egy korábbi vállalati partner, hanem a Nemzeti Adóhivatal követel pénzt a Schobert Norbi vezette Free Group Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól – írja a Blikk, hozzátéve, ez idén már a sokadik végrehajtási kérelem a fitneszguru cége ellen.

Schobert Norbi,

Egykoron családi vállalkozásként indult Schobert Norbi cége – Fotó: Sajtószoba

Schobert Norbi megerősítette a bulvárlapnak a NAV-végrehajtás tényét.

A Blikk által megkérdezett szakértő úgy látja, a sokasodó jogi és pénzügyi problémák nem éppen egy jól működő vállalkozásra utalnak. „Az, hogy a társasággal szemben az elmúlt időszakban több végrehajtási eljárás is indult, felszámolást is kértek ellene, (…) nem egyeztethető össze egy normális és egészséges cégműködéssel” – jegyezte meg Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője.

Pár hónapja amúgy a Gazdasági Versenyhivatal csapott le Schobert Norbi cégére, akkor gigabírságot kapott a fitneszguru. A GVH vizsgálata szerint ugyanis a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal ezért 40 millió forintos büntetést szabott ki. Többek között a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. Csakhogy akkor Norbi nem fizette be a tetemes bírságot, ráadásul még 23 milliós végrehajtási bírságot is fizetnie kellett volna. A fitneszguru a bírság kiszabása óta többször is az intézkedést ellenzően szólalt meg, például Hajdú Péter Frizbi című műsorában „igazságtalan döntésnek” nevezte azt. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az életét köszönheti annak, hogy visszavonulásra kényszerítették, azaz, hogy kiszállt a Norbi Update vezetéséből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top