nlc.hu
Sztárok

Szalóki Ági a diákok könnygázzal való lefújásáról

Szalóki Ági szerint „tök oké”, hogy lefújták könnygázzal a kordonbontó diákokat

Az előadóművész szerint 2006-ban súlyosabb volt a rendőri erőszak.
Szalóki Ági énekesnõ a Zeneakadémián adott koncertjén, ahol átvette a Liszt Ferenc-díjat 2017. november 15-én

„Szerintem tök oké, hogy néhány kordonbontót lefújtak könnygázzal az egytől egyig sorszámot viselő rendőrök” – így reagált a Karmelita kolostornál történtekre Szalóki Ági előadóművész, dalszerző egy nyilvános Facebook-vitában, amelyet a 444 vett észre.

Mint arról beszámoltunk, május 3-án az Egységes Diákfront demonstrációján a diákok a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostor elé vonultak, ahol a rendőrök már várták a tömeget. Néhányan elbontottak egy építési kordont, ezután a rendőrök többször könnygázt és tonfát vettettek be.

Szalóki Ági azzal érvelt, hogy 2006-ban súlyosabb volt a rendőri erőszak. Mint írta: „2006 október 23-án ahhoz, hogy emberek tucatjait gumibotokkal és viperákkal véresre verjék és fémbetétes cipővel a lábukon a földön rúgdossák a sorszám nélküli rendőrök, elég volt, ha épp hazafelé tartottak a Bródy Sándor utcában vagy a Károly krt-on. Az arányérzékem azt súgja, hogy az ellenzékiek mostani jajongása kissé túltolt. Akkor viszont nagy volt a hallgatásuk.”

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top