nlc.hu
Sztárok

Lagzi Lajcsi a rács mögött

Lagzi Lajcsi élete a börtönben: „Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó”

A trombitást egyelőre nem érte atrocitás.

Ahogy korábban megírtuk, Lagzi Lajcsi megkezdte a 3 év 6 hónapos büntetését, amit víz-, gáz és áramlopás miatt szabtak ki rá. Két héttel ezelőtti bevonulása óta ügyvédje először találkozott személyesen is a zenésszel, aki lelkileg egyelőre jól viseli a börtönéletet.

Lagzi Lajcsi

Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi (Fotó: Korponai Tamás)

„Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok. Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt” – nyilatkozta a Blikknek dr. Csontos Zsolt, aki arról is beszélt, hogy Lajcsi havonta mindössze kétszer vásárolhat magának a börtön kisboltjában, a BV-számlájára feltöltött pénzből.

„Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap” – mondta a jogi képviselő a zenészről, akiben öccse tartja a lelket. Közben a Bors arról cikkezik, hogy megvan az orvosi szakvélemény Lagzi Lajcsi állapotáról.

„Egyelőre nem született döntés abban a kérdésben, hogy megszakítják-e ügyfelem szabadságvesztésének letöltését. Ugyanakkor látva a papírokat, szakmailag nem látom indokoltnak a megszakítást és véleményem szerint nem is feltétlenül lenne ez hasznos” – számolt be a lapnak a jogi szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top