nlc.hu
Sztárok

Gietz Gusztáv az utazás a lelked körül című műsorban

Dietz Gusztáv a halálról: „Mindig úgy voltam vele, inkább dögöljek meg, csapjon agyon a villám, nem érdekel”

Gusztáv nem fél a haláltól, a veszteségtől viszont annál inkább.

Dietz Gusztáv MMA-harcos, edző sok mindent megélt az elmúlt 46 évben. Az utóbbi időben egyre több kérdést fogalmazott meg, melyekre a spiritualitásban talált választ. 

Peller Mariann-nak, az Utazás a lelked körül című adásában mesélt a múltjáról, tapasztalatairól, a család fontosságáról, és arról, hogyan változtatta meg az életét, amikor találkozott feleségével, Laky Zsuzsival. A beszélgetés egy pontján a műsorvezető Gusztinak szegezte a kérdést, miszerint fél-e a haláltól, ugyanis élete során sajnos rengeteg veszteség érte. 

Dietz Gusztáv

Dietz Gusztáv (Utazás a lelked körül)

Magamat nem féltem a haláltól, soha nem féltettem. Rengeteg hülyeséget csináltam, nem csak a drogot, utána is. Még talán a sportnál is, a végén, az utolsó pár évben könyörögtek, az orvos, Zsuzsi, mindenki, hogy hagyjam abba és én csak mentem. Voltak mindenféle kellemetlenségek, merev-görcsös rohamok, eszméletvesztések. Érdekes dolog volt, mert a Zsuzsi beszélt hozzám és tökéletesen értettem, amit mond. Álltam egyenesen a lábamon, nem dülöngéltem, nem szédelegtem, semmi, csak egész egyszerűen nem tudtam válaszolni. Megfogalmazódott bennem, amit mondani szeretnék, csak nem jött ki hang a torkomon. Nem vagyok fiatal, apám annyi idősen halt meg, mint én, és én is megtettem mindent azért, hogy idejekorán elfújjam a gyertyát. Sokáig éltem mindent, csak egészséges életet nem. Főleg onnantól, hogy van két gyerek, lepörög a film, hogy mi van, ha nem is csak meghalok, hanem sokkal rosszabb, például kapok egy sztrókot és a gyerekeim tologatnak a verandán. Mindig úgy voltam vele, inkább dögöljek meg, csapjon agyon a villám, nem érdekel. Azt gondolom, ebben az életben a jó dolgok, nagy dolgok, amik megtörténhetnek az emberrel, velem megtörténtek. A gyerekeimet féltem a halálomtól, hogy akkor ők magukra maradnak” – válaszolta Gusztáv, majd hozzátette, jelenleg édesanyja elvesztésétől fél nagyon. 

A volt sportoló leszögezte, úgy szeretné itt hagyni ezt az életet, hogy a gyerekeinek mindent megadjon, ahogyan az ő anyukája is a mai napig megad neki mindent. 

A teljes adást a Lélekközösség Youtube-csatornán megtekintheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top