nlc.hu
Sztárok

Rácz Gergő akkor és most

Rohan az idő! Ilyen kölyökképű volt Rácz Gergő a VIP együttes tagjaként!

A '90-es évek híres fiúcsapatainak tagjai közül a legtöbben ma már középkorú családapák. Közéjük tartozik Rácz Gergő is.

Idén 25 éve már annak, hogy a Józsa Alex, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő alkotta VIP együttes képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál dublini döntőjén, ahol a Miért kell, hogy elmenj? című dalukkal a 12. helyen végeztek. A fiúcsapat az ezt követő négy évben sikert sikerre halmozott, ám 2001-ben feloszlottak. Az egykori tagok a mai napig is zenével foglalkoznak, az utóbbi években pedig a leginkább Rácz Gergő volt közülük reflektorfényben.

Gergő 2004-től a Fool Moon acapella együttes tagjaként járta a világot. 2006-ban aztán kiadta első szólólemezét, a Bennünk a világot, melynek címadó dala az év legtöbbet játszott slágere lett az egyik kereskedelmi rádióban. 2013-ban a Csak állj mellém! című szerzeményével A Dal döntőjébe jutott.  2015-ben versenybe szállt a Sztárban sztár harmadik évadában, ahol végül a hatodik helyet szerezte meg, 2017-ben pedig a Sztárban sztár +1 kicsi második évadában láthattuk, Malaczkó Anna duettpartnereként.

Rácz Gergő

Rácz Gergő Az ének iskolája című műsorban (Fotó: press.tv2.hu)

2020-ban Gergő és Orsovai Reni duettje, a Mostantól aratott győzelmet A Dal című műsorban. Azóta több közös slágert is készítettek, legutóbbi daluk, a Miért ne a közelmúltban debültált. 

Gergő 2017-ben jegyezte el kedvesét, Trixit, akivel még az év végén össze is házasodtak. 2018-ban aztán megszületett az első gyermekük, Lorina. Az énekes-zeneszerző és felesége ebben az évben megmérettetik magukat a TV2 Párharc című valóságshowjának második évadában.  

És most következzen a címben ígért fotó! Íme, így festett Gergő húszas évei elején a VIP együttes tagjaként és így mutat ma nejével, 47 évesen férjként és családapaként! Szinte hihetetlen, hogy negyed évszázad a különbség a két kép között!

Rácz Gergő a VIP együttes tagjaként és a Párharc szereplőjeként feleségével, Trixivel

Rácz Gergő a VIP együttes tagjaként negyed évszázada és napjainkban a Párharc szereplőjeként feleségével, Trixivel (Fotók: Fotocentral / Archívum Story-Best / press.tv2.hu)

Gergő pályafutása során jelentős sikereket, de persze mélypontokat is megélt. Néhány hónapja elárulta, mi segít neki túljutni a nehezebb időszakokon: „Van egy általános technika, amit akkor alkalmazok, amikor nagyon mélyre kerülök. Ez az írás: kiírom magamból a jó dolgokat a legapróbb jelenségektől, amivel irányítani tudom a gondolkodásomat. Ez azért is jó, mert idő kell erre, az ember nem tud csak úgy azonnal optimista lenni, de azzal, hogy írok, folyamatosan átértékelődnek bennem a dolgok. A húszas éveimben kezdtem el ösztönösen csinálni, kezdetben kézzel írtam le ezeket, ma már a telefonomon lévő jegyzetet használom, nekem nagyon bevált.”

És, ha már a címben megemlítettük, hogy mennyire rohan az idő, jöjjön is a VIP slágere. Tekerd fel a hangerőt! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top