nlc.hu
Sztárok

Ez okozta Tina Turner halálát

Kiderült, hogy mi okozta Tina Turner halálát

A Rock'n Roll királynője május 24-én hunyt el, halálának körülményei eddig ismeretlenek voltak.

A legendás énekesnő, Tina Turner május 24-én, 83 éves korában hunyt el. Szóvivője egy közleményben tudatta, hogy a világsztár svájci otthonában tért örök nyugalomra. 

Tina Turner amerikai R&B és pop énekesnő fellép a színpadon a Poplar Creek Music Theaterben, Hoffman Estates, Illinois, 1987. szeptember 12-én.

Tina Turner amerikai R&B és pop énekesnő fellép a színpadon a Poplar Creek Music Theaterben, Hoffman Estates, Illinois, 1987. szeptember 12-én. (Fotó: Paul Natkin/Getty Images)

Képviselői a Daily Mail-nek megerősítették, hogy az énekesnő természetes halállal halt meg. Újra előkerültek a memoárjai, melyekben bevallotta, hogy 2016-ban már fontolgatta az eutanázia gondolatát mindaddig, amíg férje Erwin Bach fel nem ajánlotta számára az egyik veséjét. Emlékirataiban azt is elárulta, hogy feliratkozott egy öngyilkossági segélyszervezethez, hogy felkészítse magát a halál lehetőségére, mivel a kezeletlen magas vérnyomása felgyorsította a vesekárosodását. Magas vérnyomását 1978-ban diagnosztizálták, 2016-ban pedig a bélrákkal kellett felvennie a harcot, ezzel egy időben pedig a veséi is leálltak, aminek következtében transzplantációs műtéten esett át. 

A Rock’n Roll királynőjének távozását május 24-én jelentették be, azonban halálának oka eddig ismeretlen volt. Az énekes korábban úgy nyilatkozott a The Guardian című lapnak, hogy nem fél a haláltól és reméli, hogy emlékezni fognak rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top