nlc.hu
Sztárok

Szexuális erőszak miatt ítélték el Danny Mastersont

Szexuális erőszak miatt ítélték el az Azok a 70-es évek show színészét, harminc évet is kaphat

Danny Masterson korábban alaptalannak nevezte az ellene felhozott vádakat.

A bíróság két nő ellen elkövetett szexuális erőszak miatt bűnösnek találta Danny Mastersont. Az Azok a 70-es évek show és A farm, és a Drakula 2000 színészét három nő vádolta meg korábban nemi erőszakkal, mindegyikük a Szcientológia Egyház tagja volt korábban. 

Ahogyan az ellene szóló vádak nyilvánosságra kerültek, a színész ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, hogy a Harvey Weinsten-ügy miatt kialakult légkör, valamint a szcientológusoknál betöltött magas pozíciója vezetett a vádaskodásokhoz.

Danny Masterson

Fotó: Anna Webber / Getty Images via AFP

Az ügyészség azzal érvelt, hogy Masterson az egyházon belüli prominens státuszára építve kerülte el az elszámoltatást. Az esküdtszék a harmadik vádpontban nem tudott egyhangú döntésre jutni, ám a másik két ügyben megállapították a bűnösséget, és így akár harminc év börtönre is ítélhetik a színészt.

„Nagyon sokféle érzelem lett úrrá rajtam – megkönnyebbülés, kimerültség, erő, szomorúság –, tudván, hogy bántalmazómat, Danny Mastersont végre felelősségre vonják bűntetteiért

– írta az egyik meg nem nevezett áldozat közleményében.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top