nlc.hu
Sztárok

Interjú a Párharc győzteseivel

A Párharc győztes párosa, Somhegyi Krisztián és Viczián Viktória: „Minden este úgy fekszünk le, hogy hálásak vagyunk egymásért”

A TV2 Párharc című műsorának szerelmespárja hosszas harc után állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Mint az nlc-nek elárulták, sok munkájuk és küzdelmük van abban, hogy ilyen nagy az összhang köztük.

Áprilisban ünnepeltétek az egyéves évfordulótokat, de valójában már korábbról ismertétek egymást. A találkozásokból szerelem szövődött, a köztetek lévő összhangot pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a Párharc győzelem. A műsor milyen hatással volt a kapcsolatotokra?

Viki: Mindenki csak megerősített minket abban, hogy jól csináljuk, amit csinálunk. Édesanyám megjegyezte, hogy megtanultam jobban kommunikálni, aminek Krisztián nagyon örül. A kapcsolatunkban egyébként ő a higgadtabb. A vehemens személyiségemhez szükség van egy ilyen nyugodt emberre, sokat finomodtam mellette. Még mindig van hova fejlődnöm, sajnos tényleg pillanatok alatt felhúzom magam olyanon, ami nem tetszik. Most épp a konyhát újítjuk fel, szegénykémen csodálkozom, hogy még ilyen jól bírja.

Akkor kijelenthetjük, hogy egy temperamentumos nő vagy, akivel tudni kell bánni.

Viki: Abszolút! Mindig azt szoktuk mondani, hogy én vagyok a tűz, ő meg a víz, épp ezért működik ilyen jól ez a kapcsolat. Ha Krisztián is ilyen erős személyiség lenne, már megettük volna egymást reggelire.

Mire van szüksége egy párnak ahhoz, hogy megnyerje ezt a műsort?

Viki: Kommunikációra és kitartásra. Mi például alaposan elfáradtunk a forgatások során, sokszor voltunk a béka feneke alatt, hihetetlen sok „kést kaptunk a hátunkba”, pedig igyekeztünk jól cselekedni és nem másokat bántani. Bár akadtak rossz pillanatok, az utolsó négy napot végig nyertük, szinte megtáltosodtunk, tehát amikor kellett, összeszedtük magunkat.  

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián (Fotó: Birton Szabolcs)

Amikor az ember össze van zárva más párokkal egy villában, akarva-akaratlanul összehasonlítja a saját kapcsolatát a többiekével?

Krisztián: Nyilván láttuk, hogyan viselkednek egymással a párok a forgatásokon, illetve akkor, amikor nem forgott a kamera. Tanulságos volt. Tanúi voltunk helyzeteknek, melyek arra biztosan jók voltak, hogy lássuk, mi hogyan nem akarunk viselkedni. Nem hasonlítottuk össze magunkat másokkal, inkább csak egymásra koncentráltunk.

Viki: Levontuk a tanulságokat, hogy mi az, amit biztosan nem csinálunk majd egymással, legyen szó házasságról vagy gyereknevelésről. Alapvetően jól reagálunk helyzetekre, ha pattanok is, Krisztián tudja, hogyan kezeljen. Szerintem alapvetően nincs gond a kapcsolatunkkal, jó páros vagyunk.

Krisztián, jó pár műsorban láthattunk már, például az Exatlon Hungaryben, vagy a Dancing with the Stars harmadik évadában. A Párharc keményebb volt?

Úgy gondolom, hogy bár edzett vagyok, itt tényleg a párunkra kellett hagyatkoznunk, ami teljesen más történet. Őszinte leszek: egyszerűbbnek gondoltam, mint ami kisült belőle. Nem gondoltam, hogy a játékokon kívüli tényezők is ennyire befolyásolni tudják a hangulatomat, a teljesítményemet. Ez a játék nem rólad, hanem rólatok szól, ha nem tudtok együttműködni, hamar kiestek. Itt a villalétbe is be kellett illeszkedni, balhék tekintetében azonban nem voltunk elsők. Elvoltunk magunkkal, edzettünk, nyilván kijöttünk a többiekkel is, csak hát nem vitáztunk, meg nem áskálódtunk mások ellen, így nem tartoztunk a „hangosak” csapatához. A többiekhez képest lehet, hogy kicsit unalmasak voltunk! (nevet)

Viki: Igyekeztünk azt mutatni, amik vagyunk, nem megjátszani magunkat semmilyen szituációban. A visszajelzések alapján szerették az emberek, amit rólunk láttak. A kapcsolatunk egyik legnagyobb előnye, hogy tényleg ki tudjuk egészíteni egymást, mert Krisztián egy „Terminátor”, tényleg bármit megcsinál, de szerencsére engem sem kell félteni, hallgatunk egymásra. Örülök, hogy ő is figyel arra, amit mondok, nem engedjük el a fülünk mellett a másik megjegyzéseit.  

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián a Párharc döntőjében (Fotó: TV2)

Viki, a modellkedés, a rendezvényszervezés, és a műsorvezetés mellett Krisztiánék családi vállalkozásába is besegítesz (Krisztiánnak gépészmérnök és alkalmazott matematikus diplomája van, amit az Egyesült Államokban szerzett. A Somhegyi család egyebek mellett darukat tervez és gyárt – szerk.) Ez nem teher a kapcsolatotokban?

Féltem tőle, hiszen egyikünk sem csinált még ilyet senkivel, de ez is annak a bizonyítéka, hogy közös jövőt építünk. Minden vállalkozásunk közös, most már az életünk, a lakásunk is, szóval nem csak egy futó kapcsolat a miénk. A félelem hamar elmúlt, hiszen Krisztián is bebizonyította, hogy bármikor támaszkodhatok rá, ad a véleményemre. Pozitívan tudok nyilatkozni erről a helyzetről. Persze, mint minden kapcsolatban, úgy nálunk is vannak nehezebb napok, de akkor is minden este úgy fekszünk le, hogy hálásak vagyunk egymásért. Dinamikusan, de harmonikusan működünk.

Nem kaptátok még meg, hogy túl sokat vagytok együtt a sok közös munka miatt?

Viki: Bár sokat segítek Krisztiánék családi vállalkozásában, közben intézem a saját dolgaimat is, tehát nem töltjük az egész napot együtt. Most például nekiállok egyedül kifesteni a konyhát. A kapcsolatunkban eddig egyszer sem éreztem, hogy terhes lennék a párom számára, vagy besokalltunk volna egymástól, szeretünk együtt lenni.

Van olyan tulajdonság, amit megváltoztatnátok a másikon?

Viki: Krisztián egy rendkívül jóhiszemű ember, aki előtt mondhatni én vagyok a pajzs, aki mindentől meg szeretné védeni. Látom, mennyire ki akarják használni, ilyenkor pedig bár kedvességből próbálom rá felhívni a figyelmét, nem mindig sül el jól. A kapcsolatunk elején ebből sok probléma volt. A műsor közben és után azonban sokkal jobban elfogadja ezeket a tanácsokat, illetve szeretem a kapcsolatunkban, hogy finoman közli velem, ha valamit kissé erőszakosabban csinálok. Ő az első olyan párom, akire hallgatok ezekben a dolgokban. Ilyet még soha nem tapasztaltam eddigi életem során. Működünk, közben egymást fejlesztjük.

Krisztián: Szeretem Vikiben, hogy szorgalmas és talpraesett nő, élvezzük a közös életet. A kapcsoltunk elején voltak súrlódások, de hamar összeszoktunk és olajozottan működik. Hasonlóan látjuk a világot, szeretünk új dolgokat kipróbálni, sportolni, motorozni, szóval sosem unatkozunk. Viki mellett egy kaland az élet.

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián a Párharc döntőjében (Fotó: TV2)

A Párharcban nyújtott teljesítményetek nyereménye egy egzotikus utazás. Merre indultok?

Viki: Három-négy hetes nyaralást tervezünk Balira és Vietnámba. Sokat hezitáltunk, hogy merre menjünk, végül, mivel szeretünk vízparton lenni és pihenni, de az izgalmas programokat is kedveljük, legyen szó motorozásról vagy kirándulásról, erre a két helyre esett a választás.

Az utazás hányadik helyen szerepel az életetekben?

Viki: Erre megvárom Krisztián válaszát. (nevet)

Krisztián: Szeretünk menni, csak sokszor nincs időnk rá.

Viki: Ezen változtatni szeretnék. Mindig ciripelem a fülébe, hogy amikor csak lehet, menjünk, csapjunk le a lehetőségekre.

Miért érzed ennyire fontosnak, hogy menjetek?

Szeretném, ha sok közös élményünk lenne, ha közösen ismernénk meg a világot és olyan élményeket szereznénk, melyek egész életünkben elkísérnek. Tudom, fontos a munka, Krisztián rettentően maximalista ezen a téren is, de nem állhat csak munkából az életünk. Vannak élmények, melyek csak egyszer adódnak. Egy életünk van, és lehet, hogy sikerre visszük az összes cégünket, de közben elmegy mellettünk az élet. És ez nem fog visszajönni, úgyhogy én ezt nagyon igyekszem erősíteni a páromban, és tenni azért, hogy minél több lehetőségünk legyen. Hiszek benne, hogy ez a pár hetes kiruccanás Krisztián véleményét is megváltoztatja.

Attól félsz, hogy gyorsan „elszalad” mellettetek az élet?

Igen. Én sokkal jobban tudok a mának élni, mint mondjuk Krisztián. Ő egy nagyon munkaorientált ember, amire büszke vagyok, hiszen nem véletlen, hogy ennyire sikeres, de nem állhatnak csak ebből a hétköznapok. Ettől függetlenül szerintem az együtt töltött minőségi idő az, ami igazán hozzáad egy kapcsolathoz. Az életünk nem lehet csak egy mókuskerék, ami csak a munkával telik.

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián

Viczián Viktória és Somhegyi Krisztián a Párharc döntőjében (Fotó: TV2)

És mik a közös jövőbeli terveitek?

Krisztián: Egy ház, amit mi építünk és álmodunk meg.

A szeretteitek mit szóltak a kapcsolatotokhoz?

Viki: Édesanyám és a nagymamám hamar megismerték Krisztiánt, és legnagyobb örömömre meg is szerették. A nagymamám kevés embert szeret, szóval nála ez nagy szó. Sok mindent megélt az életben, ezért is nehéz elnyerni a bizalmát. Anyukám pedig azt mondta, hogy akit választok, azt el fogja fogadni, csak az a férfi tegyen boldoggá. Szerinte Krisztián egy fantasztikus ember, ennél szebb bókot pedig egy szülőtől nem is kaphatott volna.

Vannak olyan játékosok, akikkel összebarátkoztatok a műsor alatt, és tartjátok a kapcsolatot?

Viki: Rácz Gergőékkel és Kósa L. Adolfékkal, mert nagyon kedves, nyitott emberek. A piros csapat összetart, például közös grillezéseket is rendezünk, összejárunk, beszélgetünk, szóval igazi barátságok születtek. Tervezünk egy közös utazást is, meglátjuk, hogy összejön-e, de rajtunk nem fog múlni a dolog. Szerintem nemcsak a tévénézőknek, hanem ezeknek az embereknek is nyilvánvalóvá vált, hogy szeretettel állunk másokhoz, nem gonoszsággal. Olvasgattunk kommenteket, melyek többsége pozitív véleménnyel volt rólunk. A szerelmünket mások is látják, olyan idegenek is, akik csak tévéképernyőn ismertek meg minket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top