nlc.hu
Sztárok

Visszaéltek Bódi Gusztiék nevével

„Tehetetlenek vagyunk” – több százezer forintot csaltak ki a Bódi család nevében

Nem ez az első eset.

Egyre több sztár nevével élnek vissza az internetes csalók. Nem olyan régen Gáspár Evelinnek kellett felhívnia a követői figyelmét, hogy egyes cégek az ő nevével árulnak fogyasztó tablettákat. Ezúttal pedig a Bódi családot használták fel, hogy emberekből pénzt szedjenek ki, ráadásul nem kevés sikerrel. 

A család nemcsak attól szenved, hogy az ő nevükben csalnak ki az emberekből százezreket, de a károsultak rajtuk keresik a pénzüket, ez pedig rengeteg telefonnal jár. Az álhirdetésben azt kérik a követőktől, osszák meg a videót, és találják ki azt a számot, ami enyhén ki van takarva – ügyelve arra, hogy könnyen kitalálható legyen –, ezzel pedig akár 50-100-200 ezer forintot is nyerhet a szerencsés. Bódi Csabi a Borsnak értetlenkedett, miért dőlnek be még mindig sokan, miközben maga a poszt és a létrehozott oldal is gyanús.

Bódi Csabi

Fotó: Instagram

„Sajnos az emberek még mindig nagyon félrevezethetőek. Senki nem figyel arra a fontos tényre, hogy ezek az oldalak alig rendelkeznek követőkkel, és a posztok mennyisége sem utal arra, hogy hosszú ideje »született« volna meg a profil. Ennek következtében azt történik, hogy a félrevezethető emberek megadják a bankkártyaadataikat, amit azzal csalnak ki sokakból, hogy majd arra utalják a nyereményt. Miközben a Bódi Margó vagy a Bódi Guszti nem mondja el magát a nyereményjáték szabályait, mint ahogy azt egyébként kellene, ez is gyanúra adhatna okot – magyarázta a lapnak a mulatós sztár, majd hozzátette, igyekeznek mindent megtenni, hogy véget vessenek az átveréseknek. – Annyit sikerült kiderítenünk, hogy az oldalt ezúttal Indiában hozták létre, de biztos van magyar kötődése is, hiszen próbálnak olyan sztárokat kiválasztani, akik óriási követőtáborral rendelkeznek, ezzel nagyobb esélyük van arra is, hogy többen dőlnek be a csalásnak. Tudunk olyan esetről, akinek több százezer, de van, akinek milliós nagyságrendű pénzt emeltek le a számlájáról. A baj az, hogy sajnos főleg azok az emberek buknak el pénzt, akik nincsenek jó anyagi helyzetben, és ezáltal remélnek némi pénzt szerezni a jobb megélhetéshez. Ez minket mélységesen felháborít.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top