nlc.hu
Sztárok

Fajt Alex, A híd transznemű színésze

Fajt Alex, „az ország transznemű sráca” is szerepel az HBO új realityjében

A HBO új realityjében Fajt Alex is megméretteti magát – szerintünk nagy kedvenced lesz. Már ha nem rajongsz érte már most.

Augusztus 11-én érkezik az HBO első saját gyártású, magyar reality-je, A híd. Olyan arcokkal, akik alig, vagy szinte soha nem szerepeltek még hasonló típusú műsorban. Így a megszokott celebek helyett most izgalmas, új figurákat ismerhetsz meg az egyébként is érdekes felvetésű valóságshow-ban. A koncepció ugyanis rendkívül egyszerű: a 16 játékos feladata nem más, mint 3 hét alatt megépíteni egy 250 méteres hidat. Ha sikerül, eljutnak a 30 millió forintos fődíjhoz. Ehhez azonban egyszerű kézi szerszámokon és eszközökön kívül semmi segítséget nem kapnak, sőt, a műsor házigazdája, Magyarósi Csaba csak extra akadályokat görget majd a versenyzők elé.

A mezőny tehát csupa színes egyéniségből áll, köztük azzal a Fajt Alexszel, akit az HBO a következőképpen mutat be: „influencer, színész, aktivista, aki nemcsak fizikai erejét de lelki kitartását is próbára teszi a játékban.” Míg Alex maga így írt az Instagramján a műsorról: „Soha sem gondoltam volna, hogy valaha elvállalok egy olyan műsort, ami non-scripted. Viszont A híd című műsor már az előkészületei alatt is teljesen berántott engem.”

A híd

Fotó: HBO

Merthogy nem A híd Alex első tévés szereplése, csak korábban mindig állt forgatókönyv a srác rendelkezésére. Az ország először az Éjjel-nappal Budapestben ismerte meg az akkor még tranzíció előtt álló fiút. ,,Ez egy szerep volt, teljesen annak szólt. Akkor már nehéz volt női testben élni. Akkor már túl voltam egy öngyilkossági kísérleten, függőségen és rehabon. Ott azt gondoltam, hogy megküzdök az életben és tovább lehet így menni. Amikor először rájöttem, hogy transznemű vagyok, akkor 20-21 éves voltam, akkor próbáltam elhessegetni a gondolatot a családom miatt”idézte fel ezt az időszakot a srác.

Az átmenet folyamatát Alex a Youtube-on kezdte dokumentálni, később pedig TikTok csatornát indított, ahol elképesztő nyíltsággal és őszinteséggel beszélt a transzneműségéről. Akárki, akármilyen kérdést feltett neki, Alex nyugodtan magyarázta a válaszát. Évek óta edukálja már csak a létezésével is a magyarokat, ezáltal elfogadóbbá és érzékenyebbé tudta tenni azokat is, akik talán korábban elzárkóztak a témától. Így lett ő – ahogy fogalmazott az nlc-nek – „az ország transznemű sráca.”

@fajtalex

Reply to @babibabis4 a psziché és a lélek kapcsolatába pedig már bele sem bonyolódom… ezek velünk születtek vagy tanultuk? 🤔 #foryou #transgender

♬ Lo-fi hip hop – NAO-K

Ennek ellenére sokan még mindig nem tudják, ki ő. Így például az RTL Ki vagy te című sorozatának forgatásán sok kollégája sem. Ebben Alex egy transznemű fiút játszott, a szereplőtársai pedig meg is dicsérték, milyen jól hozza a szerepet férfiként. „Aztán elmondtam nekik, hogy ez azért van, mert transznemű vagyok. Ezen jókat derültem mesélte nekünk Alex. – Ezen kívül tök jó, hogy a nézők láthatnak egy hús-vér transznemű férfit, megnézhetik, hogy nem vagyok ufó, nincs hat lábam meg négy kezem, hanem én is csak ember vagyok.”

Az HBO leírása ugyan majdnem minden oldalát lefedte Alexnek, azt még kifelejtették, hogy egyébként nemrégiben pizzázót is nyitott a srác. De nem hibáztathatjuk őket, Alex tényleg rengeteg irányba mozog egyszerre – ez az, ami élteti őt. „Szerintem nagyon sokrétű vagyok, és minden rétegben kipróbálom magam: egyik sem vagyok, ugyanakkor mindegyik. Nem úgy szeretnék majd meghalni, hogy egy- vagy kétféle ember voltam, hanem úgy, hogy ezerféle. Azt szeretném, hogy ne nagyon tudjak felsorolni olyan dolgot, amit nem csináltam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top