Visszafogott kislányból vadóc nő lett – így nézett ki 16 évesen Muri Enikő

T. D. | 2023. Július 02.
Az énekesnő megküzdött azért, ahol most van, sok nehéz döntést kellett meghoznia, és bár külseje vadabb, mint korábban volt, magánéletében már sokkal visszafogottabb.

Muri Enikő 2006-ban, 16 évesen, a Viva TV Shibuya című karaokeműsorában tűnt fel a nyilvánosság előtt, ahol az első helyen végzett. Négy évvel később jelentkezett az X-Faktor első évadába, ám a mentorházban kiesett. Ugyan ennek hatására először abba akarta hagyni az éneklést, a következő évben újra nekifutott a megmérettetésnek. Ekkor már sikerült az élő műsorba kerülnie és a döntőben a második helyet szerezte meg Kocsis Tibor mögött. Még abban az évben kiadta első válogatáslemezét Az első X címmel, majd 2012-ben első stúdióalbumát, az Enciklopédiát. Színésznőkét 2012-ben debütált a Madách Színház Én, József Attila című darabjában, 2013-ban pedig a Budapesti Operettszínház szerződtette. 

Muri Enikő 2010

Az X-Faktor 2010 Fotó: RTL

Muri Enikő 2011

Az X-Faktor 2011 Fotó: RTL

Muri Enikő 2011

Az X-Faktor 2011 Fotó: Tóth Beáta

Muri Enikő és Kocsis Tibor

Az X-Faktor 2011 Fotó: RTL

Rögös volt az út a boldogságig

Enikő több hírességgel is összejött a kezdeti években. Egy ideig Papizsanszkij Artur focista volt a szerelme, őt a Rocktenor énekese, Táborosi Márk követte, akinek később kollégájával, Posta Victorral is összejött. Az Operettszínházban került közel egymáshoz az énekesnő-színésznő és Kerényi Miklós Máté. A kapcsolatuk nem volt zökkenőmentes, és csupán pár hónapig tartott. A színésszel való szakítása után Enikő elhatározta, nem szeretné többet viszont látni a magánéletét az újságok hasábjain. Ehhez nagyon sokáig tartotta is magát. Tavaly derült csak ki, hogy már három éve egy párt alkotnak a Sugarloaf zenekar alapító-gitárosával, Tóth Szabival. Az énekesnő ezúttal úgy érzi, megtalálta a tökéletes partnert.

Muri Enikő és Táborosi Márk

Muri Enikő és Táborosi Márk Fotó: RTL

Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté

Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté 2013 Fotó: Gálos Mihály Samu

Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté

Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté Fotó: Szabolcs László

Muri Enikő és Tóth Szabi 2022

Muri Enikő és Tóth Szabi Fotó: RTL

Muri Enikő és Tóth Szabi

Muri Enikő és Tóth Szabi Fotó: RTL

Először 2016-ban találkoztam és dolgoztam együtt Enikővel A Dal című műsorban. Amikor 3 évvel később összejöttünk, már elvált ember voltam. Volt bennünk félsz, hogy ha belemegyünk a kapcsolatba, és nem jól sül el, az milyen hatással lesz a zenekarra. Emiatt nagyon tudatosan kettéválasztottuk a szakmánkat és a magánéletünket – nyilatkozta a kapcsolatukról Szabi, amit kedvese is kiegészített. – Beütött a Covid, és vele együtt a kilátástalanság. Elmaradtak a fellépések, nem volt munka, alkotói válságba kerültem, és egyre mélyebb depresszióba. Ezért szó szerint küzdöttünk a kapcsolatunkért. De megérte küzdeni, ezt ma már biztosan tudom. Boldogan élünk, szeretjük egymást.” 

Hisszük és tudjuk, hogy együtt éljük le az életünket, én szeretném, hogy férj és feleség legyünk. Ha megkérné a kezemet, igent mondanék neki. Sőt részemről már jöhetne egy kisbaba is.

A szerelmesek a Nyerő Párosban is bizonyították, jó párt alkotnak, ugyanis egészen a döntőig jutottak. A képernyőn bár sokaknak úgy tűnt, néha kicsit hevesek egymással, nemrég elmondták, megerősítette a kapcsolatukat a műsor. 

Magánélete sem volt mindig felhőtlen

2018-ban a nyilvánosságtól kért segítséget, amikor eltűnt pótnagymamája. A hetvenéves Juli néni időskori demenciában szenvedett, a gyógyszerei nélkül pedig életveszélyes állapotba került, ezért nem csak Enikő, de a rendőrség is nagy erőkkel kereste. Pár nappal később sajnos holtan találták meg Juli nénit. 2019-ben Enikő arról számolt be, hogy a jobb oldali petefészkét eltávolították, a másikból pedig kivettek egy cisztát.

Fizikálisan a műtét után nem volt bajom, de lelkileg nem volt egyszerű ez az egész. A nőiességem egy részét távolították el 

vallotta be akkor Muri Enikő

Éppen, amikor kimászott ebből a mélypontból, ledöntötte a lábáról a koronavírus is, ami nem csak a munkájában akadályozta, hanem abban is, hogy a családjával lehessen. 

Sok mélypontom volt a bizonytalanság, a kilátástalanság miatt, de nem hagytam magam, mindig feljöttem a felszínre, nem maradtam a medence alján soha. Szerencsére jó a felismerő képességem, mikor már éreztem, hogy eljön egy ilyen pont, a bevett módszereim alkalmaztam. Veszek egy nagy levegőt, olyan zenéket hallgatok, amikre kisírhatom magam. Vagy megnézek egy sírós filmet, esetleg egy olyat, amelyben nálam rosszabb helyzetben lévők élethelyzete köszön vissza. A sírás nekem általában segít” – mondta három éve Enikő arra, hogyan kezelte a mélypontokat az életében. 

Muri Enikő 2017

Muri Enikő 2017 Fotó: Schumy Csaba

Muri Enikő 2019

Muri Enikő 2019 Fotó: Olajos Piroska

Muri Enikő 2021

Muri Enikő 2021 Fotó: Schumy Csaba

Muri Enikő 2022

Muri Enikő 2022 Fotó: Birton Szabolcs

Muri Enikő 2023

Muri Enikő 2023 Fotó: Instagram

A karrierje viszont szárnyalt

2016-ban versenybe szállt a TV2 Sztárban sztár című műsorában, melyben 4. helyezést ért el. 2017-ben szerepelt az Ázsia Expressz című műsorban. 2017 tavaszán pedig bejelentették, hogy Dér Heni, Gubik Petra, és Nkuya Sonia után Muri Enikő lesz a Sugarloaf együttes énekesnője.

Exit mobile version