nlc.hu
Sztárok

Szellő István és Erős Antónia akkor és most

Nem volt jobb tévés páros az elmúlt 25 évben Erős Antónia és Szellő István duójánál

Ők a dinamikus duó, akik ritmust hoznak az estékbe, de gondoltad volna, hogy amúgy nem is együtt kezdték az RTL Híradó műsorvezetését?

1997. október 27-én indult el a RTL Híradó, amit Szellő István a kezdetek óta vezet. Bár most elképzelhetetlennek tűnik, de tudtad, hogy akkor még nem Erős Antónia oldalán köszöntötte a nézőket? Bizony, először Hlács Andrea volt a híradós társa, őt váltotta hat hónappal a csatorna indulása után Antónia. Ebben az időben kereste meg egy kollégája a most már ikonikus duó női tagját, hogy „küldjek az RTL-nek műsorvezetésről felvételt, de nem mondták meg, hogy milyen műsorra. Annyit mondtam, hogy időjárás-jelentést nem szeretnék csinálni, mert híradós vagyok. Miután megkapták a felvételt, felhívott az akkori hírigazgató, és egy személyes találkozás után szerződést ajánlott.”  

Erős Antónia és Szellő István

Fotó: x Archívum Story-Best

A páros mindkét tagja jó érzéssel emlékszik vissza az első benyomásra. Szellőben Antónia stílusváltása maradt meg, akinek a próbafelvételen még hosszú haja volt – pont az első napja előtt csináltatott új frizurát. Míg Antónia azt idézte fel, hogy „István sokkal magasabb volt, mint gondoltam. Széles mosollyal úgy fogadott, mintha ezer éve ismernénk egymást és lehetett érezni, hogy ebből biztos valami jó fog kisülni. Nem lehet vele rosszban lenni.” 

Erős Antónia és Szellő István

Fotó: x Archívum Story-Best

És valóban: a híradósok most már 25 éve ülnek egymás mellett, és nemcsak kiváló munkakapcsolat, de fantasztikus barátság alakult ki köztük. Ugyan két év fél évtized nem telhet el nézeteltérés nélkül, de Szellő szerint – ahogy azt a Storynak egyszer mesélte„odáig soha nem fajult a dolog, hogy bocsánatot kellene kérnünk a másiktól”. És hogy ezenkívül mi a titka annak, hogy ilyen jól együtt tudnak működni? „Figyelünk egymásra, ismerjük egymást, és értjük a másik humorát. Sok minden történt ennyi év alatt, ezért szinte kitaláljuk egymás gondolatát. Egyikünk sem konfliktuskereső fajta, szeretjük a jó hangulatot magunk körül, szerintem ez látszik, és fontos is”osztotta meg Antónia az RTL fennállásának 25. évfordulója alkalmából.

Erős Antónia és Szellő István

Fotó: x Archívum Story-Best

Szóval, mint mondtuk, nagyon jó barátokká is váltak a híradósok. Munkán kívül is összejárnak, ismerik egymás családját, akik szintén jóban vannak egymással. Olyannyira, hogy egy időben még egymás szomszédai is voltak! „Mindketten lakást kerestünk, én kaptam egy ajánlatot egy cégtől, és mondták, hogy van még egy készülő lakásmesélte egyszer Szellő. – Rákérdeztem Nettiéknél, hogy nem akarnak-e jönni, mert tudtam, hogy ők is éppen otthont keresnek. Emlékszem, amikor még kezdődtek az építkezések, készültek rólunk közös fotók a gödörnél, ahova felhúzták a házat.” Nem elég, hogy egymás mellett laktak, de még egy közös medencét is felhúztak. Bár azóta elköltöztek onnan, Antónia a mai napig jár arra, és látja, hogy a medence (meg a mellé beszerzett pálmafa) még mindig megvan.

Erős Antónia és Szellő István

Fotó: Trenka Attila

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top