nlc.hu
Sztárok

Mi lett Pokrivtsák Mónikával?

Rá sem lehet ismerni Pokrivtsák Mónikára: így él a tengerentúlon az RTL egykori műsorvezetője

Pokrivtsák Mónika, akit sokan cukkoltak nehezen megjegyezhető neve miatt, kezdő tévésként került az RTL induló csatornájához, még 1997-ben.

Pokrivtsák Mónika, aki jövőre 50 gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján, nemcsak tagja volt az RTL-csapatnak, hanem egyenesen vele kezdődött a kereskedelmi tévécsatorna hazai pályafutása. Mint mesélte, az utolsó pillanatban, teljesen váratlanul döntöttek úgy, hogy a Híradó helyett inkább a Meri vagy nem meri? című játékkal debütálnak, aminek ő volt a műsorvezetője.

Pokrivtsák Mónika akkor és most

Fotó: Fotocentrál x Archívum Story-Best

Az akkor 23 éves lány nagyszerűen teljesítette a rá bízott feladatot, és az elkövetkező években sem hozott szégyent a csatornára. Igaz, hogy olykor kapcsolódtak a nevéhez emlékezetes bakik, amiken ő maga is nagyokat tudott nevetni, de ezek még szerethetőbbé tették a műsorvezetőt, nem pedig rontottak a népszerűségén.

A Meri vagy nem meri? után láthattuk még a Mire gondolok?, a Joker, a Teleparti, a Találkozások és a Játékzóna című produkciókban. 14 évvel ezelőtt aztán úgy döntött, hogy felhagy az itthoni képernyőzéssel.

Sőt, nemcsak a tévézésnek vetett véget, hanem a magyarországi életnek is. Üzletember férjével Amerikába költözött, Floridában élnek és Mónika légiutas-kísérőként dolgozik.

Ez a terep sem idegen számára, korábban több éven át dolgozott a Malév utasforgalmi részlegén, ahol mindig csodálva nézte a stewardesseket. 30. születésnapjára aztán igazán emlékezetes ajándékot kapott. Egy napra légiutas-kísérőnek állhatott, és szolgálatot teljesíthetett a Malév Budapest-Madrid járatán. Ma már élesben is ez a munkája, vagyis elmondhatjuk, hogy sok másik mellett ezt az álmát is valóra váltotta a régi RTL-es.

Pokrivtsák Mónika stewardessnek állt

Fotó: Fotocentrál – Németh Gabriella

Egy korábbi interjúban azt mondta, hogy elege lett a reflektorfényből, a kíváncsiskodókból és abból, hogy a legtöbben beskatulyázták. A tévézés ugyan hiányzik neki, de mindaz, amivel az ismertség együtt jár, nem.

Úgy érezte, hogy a nézők elkönyvelték őt kedves, de nem túl okos kislánynak, ám ez a szerep nem tükrözte hűen a valóságot. A kedvességgel nem lőttek mellé az emberek, de a nem túl okos jelző egyáltalán nem passzolt Mónikához. Több diplomája is van, és folyékonyan beszél több nyelven.

Móninak nemcsak az élete fordult nagyot, hanem a külseje is sokat változott. Rengeteget fogyott és a súlyát azóta is tartja, a haját megnövesztette és világos árnyalatúra festette.

Bár szerintünk így nagyon nehéz ráismerni, a hangja és a nevetése a régi: ezek miatt fordulhat elő, hogy amikor néhanapján Magyarországra látogat, az emberek felismerik és megszólítják. A legtöbben arról kérdezik, hogy láthatjuk-e újra a hazai tévécsatornákon, erre azonban igen kicsi az esély.

Nyitókép: Fotócentrál x Archívum Story-Best

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top