nlc.hu
Sztárok

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula közös fotója

A huszonéves Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula szép párt alkottak

Tudtad, hogy a pár kilenc évig volt együtt? Bár elváltak útjaik, nagyon jó kapcsolatot ápoltak, a színészt teljesen összetörte Törőcsik halála.

Házasságból elégséges. Nem Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari házassága, hiszen az közel tíz éven át tartott, hanem a film, amit 1961-ben közösen forgattak. A történet szerint Árpi (Bodrogi) és Szöszi (Törőcsik) bolondulnak egymásért, és miután a fiú elhatározza, hogy elköltözik otthonról, összeházasodnak. A bökkenő csak az, hogy mindketten túl fiatalok és hebrencsek egy házassághoz, ami hatalmas konfliktusokat idéz elő kettejük között, így egy vita után Szöszi hazaköltözik.

Nem spoilerezzük el a sztori végét, ha még nem láttad volna, de azt érdemes megnézni, mennyire fiatal volt a két színész. A forgatás idején készült fotón Törőcsik Mari körülbelül 26, Bodrogi Gyula pedig 27 éves lehetett.

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula

Felismernéd őket? (Fotó: Magyar Fotóarchívum)

A legendák 1956-ban keltek egybe, a Kossuth-díjas színésznőnek ez már a második házassága volt. Korábbi frigye csak adminisztratív funkciót szolgált, és három hétig tartott. Bodrogi Gyulával nagyon hamar egy hullámhosszra kerültek, házasságuk azonban – a színésznő életrajzi könyve szerint – teljesen nyitott volt.

Mari őszinte megfogalmazását helytállónak tartom. Kilenc évig tartó házasságunk alatt nekem is szinte mindig volt valakim, akárcsak neki, majd jött Ági, de ekkor már Mari és Géza között is több volt futó kalandnál” – nyilatkozta anno Bodrogi a Blikknek, utalva Voith Ágira, akivel közös gyermekük is született. A színésznő sem maradt sokáig egyedül, korábbi állítása szerint a szakításukat követő éjszakát – a válási papírokat állítólag egy híd kellős közepén adta át Bodroginak – már Tordy Géza lakásán töltötte. Ők ketten egyébként három évig voltak együtt.

Annak ellenére, ami történt a Házasságból elégséges szereplői nagyon jó viszonyban váltak el, és barátok maradtak. Bodrogi Törőcsik halálát követően, 2021-ben ezt mesélte: „A gyász mindig itt marad az emberben. Bár tudjuk, hogy az elmúlás az élet velejárója, mégis nehéz elfogadni. Mari már fentről figyel, de lélekben velem maradt.” Akkor azt mondta, az egyetlen, ami vigasztalja, hogy „neki most már könnyebb”, de a gyászán ez sem enyhített.

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula puszi

2004-ben így üdvözölte a színésznő exférjét (Fotó: Fotocentral/Csibi Szilvia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top