nlc.hu
Sztárok

Zenthe Ferenc halálának az oka

Orvosi hiba miatt halt meg 17 éve Zenthe Ferenc

Egy ország gyászolta 2006-ban a Nemzet Színészét. Halálának okairól először beszélt a fia.

17 évvel ezelőtt, 86 évesen hunyt el Zenthe Ferenc. A Kossuth-és kétszeres Jászai Mari-díjas színész végzetes orvosi hiba miatt halt meg – írja a Blikk. Erről most beszélt először a fia, a 70 éves, ifjabb Zenthe Ferenc. Mint kiderült, az orvosai fatális hibát követtek el, és a súlyos, gyógyíthatatlan betegség legyőzte a színművész legyengült szervezetet. 

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc, a Szomszédok Taki bácsijaként 

Egyszer csak arra figyeltünk fel, hogy bizonytalan lett. Nem a járása, hanem az egész lénye. Kiderült, hogy bőrrákja van. (…) Elment szokás szerint orvoshoz, ám a kezelések, kivizsgálások során végzetes hiba történt. Mert a bőrrákosok esetében mindig ellenőrzik a tüdőt, a nyirokrendszert és az agyat. Nos, apu esetében az utóbbi kimaradt. Agydaganata lett” – árulta el fia.

Mint mondja, amikor az orvosok közölték az édesapjával, hogy maximum egy éve van hátra, félelem nélkül, méltósággal viselte. “A halála is kíméletes volt. (…) Fájdalom nélkül, csendben távozott” – mesélte ifjabb Zenthe Ferenc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top