nlc.hu
Sztárok

Szőke Zoltán állása

Ezért rúgták ki Szőke Zoltánt az intézményvezetői pozíciójából

Az egykori színészt komoly indokkal bocsátották el a művelődési házból.

Szőke Zoltánnak a színészet után civil állása lett: Erdőkertesen kapott munkát az önkormányzattól. Bár eddig úgy tűnt, hogy meg vannak elégedve a sztárral, a Blikk cikke szerint változott a helyzet. A lap arról ír, hogy Erdőkertes önkormányzatának Facebook-posztjából kiderül, hogy az egykori színészt elbocsátották a művelődési házból, méghozzá az alábbi indokokkal. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

Szőke Zoltán

Szőke Zoltán a Totem című műsorban (Fotó: TV2)

Íme a Facebook-poszt szövege:

1. Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselő-testülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta.
2. Kerepesi Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.
3. Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.
4. Az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő-kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Nyilván a saját intézményünk számára képeztettük őket, nem volt szó más karrierpályáról.
5. Az erdőkertesi képviselő-testület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselő-testület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.
6. Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselő-testület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.
7. Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg.
8. Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette.
Ezek a tények a Faluház körül. Az önkormányzat köszöni Szőke Zoltánék munkáját, az új vezetőnek, Szurdi Miklósnak eredményes munkát kíván.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top