nlc.hu
Sztárok

Szőke Zoltán születésnapja

Így él most a Barátok közt egykori rosszfiúja, a ma 55 éves Szőke Zoltán

21 év után kiszállt a Barátok köztből, majd vidéken kezdett új életet. A mai napig úgy érzi, hogy akkor jó döntést hozott.

2019 májusában derült ki, hogy Szőke Zoltánt saját kérésére kiírták a sikerszériából, mert elmondása szerint Berényi Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karakterét már nem érezte összeegyeztethetőnek a valódi, vallásos énjével. 

Szőke Zoltán

Szőke Zoltán (Fotó: Nagy Zoltán)

„Jó döntést hoztam, amikor búcsút intettem a sorozatnak. Szerettem volna kiszállni abból a pörgésből, amely 21 évig meghatározta az életemet. Amikor az ember már úgy érzi, hogy úgy telnek a napjai, mintha csak fát vágna, amikor nincs semmi, ami előrébb vigyen, amikor már mindent kipróbáltatok, de nem jobb, akkor elkezd az emberben érlelődni egy ilyen döntés. Úgy éreztem, hogy a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep engem mint Szőke Zoltánt milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karaktert. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt el, mire megléptem a dolgot, és aláírtam a felmondásom” mondta korábban a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak.

2020 februárjában a TV2 Nicsak, ki vagyok? című szórakoztató műsorában tűnt fel, majd láthattuk az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatban, illetve a Totem című kalandrealityben. 2021-ben az erdőkertesi művelődési ház vezetőjeként kezdett új életet. A megbízás viszont nemrég megszűnt: ahogy mi is megírtuk, komoly indokokkal kirúgták a pozíciójából. 

Sok mindenben kipróbálta még magát

A szinkronszínészek világát is megjárta: hallhattuk például a Vad angyal és a Csillagkapu sorozatokban, illetve a Pata-csata című mesében is. 

És a magánélet?

1991 augusztusában vette feleségül kedvesét, Anikót, akivel két közös fiúk született: Zoltán 1994-ben és Bence 1995-ben. 2012-ben azonban elváltak, 22 év után egyszerűen megromlott a kapcsolatuk. Tinédzserkori szerelmével, Annamáriával 2017 nyarán kötötték össze az életüket. A házaspár korábban a Best magazinnak mesélt a kapcsolatukról. „Családdal és egzisztenciával a hátunk mögött jött ez a nagy találkozás, ez a mindent elsöprő szerelem. Arra gondoltam, hogy, amíg nem vagyok nyitott az új megismerésére, az ismeretlen felkutatására, addig egy történésektől mentes kényelmi zónában élek” – nyilatkozta a sztár.

Íme egy galéria a ma 55 éves Szőke Zoltánról, tele a karrierje meghatározó pillanataival.

Megnézem
Összes kép (12)

Bár Zoltán a külvilágtól részben távolságot tart, azt mondja, saját magához sokkal közelebb került az elmúlt években.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top