nlc.hu
Sztárok

Az ügyészség fellebbezett Herczeg Zoltán házi őrizetének megszüntetése ellen

Fellebbezett az ügyészség, visszakerülhet a nyomkövető Herczeg Zoltánra

A bíróságnak közel két hete van dönteni az ügyben.

Néhány nappal ezelőtt lekerült Herczeg Zoltán lábáról a nyomkövető, kiszabadult a házi őrizetből. A divattervező első útja a Széchenyi fürdőbe vezetett, majd meglátogatta a szüleit is, és azt tervezte, hogy elmegy a Balatonra is, illetve újra elkezd dolgozni. Sajnos azonban előfordulhat, hogy hamarosan újra bűnügyi felügyelet alá kerül.

Herczeg Zoltán

Fotó: Sajtóklub/RTL

Mint a Blikk írja, az ügyészségnek három napig volt módja fellebbezni az első fokú döntés ellen, ami megszüntette a házi őrizetet, és ezt meg is tették.

„Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében. A fellebbezés indokolásának lényege szerint, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított két férfi eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében a kényszerintézkedés szükséges és indokolt” – válaszolta a Fővárosi Főügyészség Sajtóosztálya. 

Herczeg Zoltán érthető módon nem örül a fejleményeknek, de nagyon bízik az elsőfokú döntést meghozó bíró értékítéletében és éleslátásában. A jogszabály szerint egyébként a bíróságnak nagyjából két hete van eldönteni, hogy helyt ad-e vagy sem az ügyészség indítványának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top