nlc.hu
Sztárok

Dietz Gusztáv az oktatási rendszerről

Dietz Guszti az oktatásról: „Nem akarok belemenni, mert megkapom, hogy a narkós celeb hergeli a magyarokat”

Úgy véli, hamarosan nagy különbség lesz az iskolázott és az iskolázatlan emberek között.

Holnap kezdődik az iskola, amely a családok életében minden évben egy kritikus pont. Nem csak azért, mert ismét kevesebb időt tudnak a szülök a gyermekeikkel tölteni, hanem azért is, mert az iskolai felszerelések bevásárlása nem két forint. Ez nem csak az átlag embereket érinti. 

Ma a Reggeliben Peller Anna is kijelentette, elképedt, amikor az árakat meglátta, ahogyan a műsor vendége Dietz Gusztáv is. A korábban MMA-harcos színész lányai is holnap kezdik meg a sulit, ő pedig elkeseredetten beszélt a tanárhiányról a magyar iskolákban. 

Dietz Gusztáv

Fotó: Birton Szabolcs

„A nyugdíjas tanárok közül kellett visszarángatni párat, hogy egyáltalán legyen, aki elviszi az órákat. Látjuk, hogyan nyírják ki módszeresen az oktatást is. Úgy látszik, nincs szükség kritikusan gondolkodó emberekre. Az egészségügy után, ahogy nyílnak a magánkórházak, úgy nyílnak a magániskolák is. Lesz majd egy réteg, aki iskolázott lesz, az, hogy a többiekkel mi van, az egyre kevésbé szempont. Pedig fontos volna az oktatás, nem? Mégiscsak a jövőnk múlik ezen. De ők ezt máshogy képzelték el. De nem akarok ebbe nagyon belemenni, mert megint megkapom, hogy a narkós celeb hergeli a magyarokat – magyarázta a színész, aki később arra is kitért, szerinte bőven lenne honnan elvenni pénzt, amit az oktatásra lehetne fordítani. – Most olvastam, hogy egy válogatott focista havi bére egy tanár négyéves fizetésének felel meg. Olyan focistákról beszélünk, akik utána egy amatőr csapattól 3–0-ra kapnak ki. Ők keresnek havi szinten több tízmillió forintot meg adómentességet kapnak… Mindenkit az értékének megfelelően kéne kifizetni, helyére tenni a dolgokat. Bőven lenne honnan elvonni pénzt, és a tanároknak adni fizetés gyanánt. És akkor nem egy frusztrált tanárbrigád próbálna egy szintén frusztrált nemzedéket felnevelni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top