nlc.hu
Sztárok

Simon Kornél véleménye

Simon Kornél: „Dorkával átmentünk a párkapcsolat minden állomásán”

A színész úgy gondolja, hogy senki sem születik kommunikációs szakértőnek, ahogy házas embernek sem.

Gryllus Dorka és Simon Kornél 13 éve vannak együtt, két fiuk született, pár évvel ezelőtt pedig hivatalosan is összekötötték az életüket. A kétgyermekes édesapa nem tagadja, hogy több mint egy évtizedes kapcsolatuk alatt számtalan nehézségen mentek át a feleségével, ám úgy gondolja, hogy ezek a problémák csak még erősebbé tették kettőjük kötelekét. 

„Egyáltalán nem magától értetődő, hogy jól tudunk egymással kommunikálni. Rengeteg módon lehet félreérteni egymást. Senki sem születik házas embernek, vagy kommunikációs szakértőnek, ahogyan mindent az életben, ezt is tanulni és gyakorolni kell. Ha valaki szereti a párját és jól akarja működtetni a párkapcsolatát, akkor ebbe érdemes munkát és energiát fektetni” – kezdte a színész. Kornél azt is bevallotta, hogy már járt dr. Piczkó Katalin egyik előadásán, a Szeretetkert Nap eseményén pedig a pszichiáterrel arról beszélgetnek majd, hogy miként lehet a párkapcsolatot „égboltként” és nem kalitkaként megélni. Dorkáról és Kornélról valóban elmondható, hogy nemcsak párjai, hanem alkotótársai is a másiknak. 

Simon Kornél és Gryllus Dorka

Simon Kornél és Gryllus Dorka (Fotó: RTL)

„Eleve a színpadon ismerkedtünk meg és szerettünk egymásba egy kétszemélyes darabban. Azóta is folyamatosan dolgozunk együtt különböző felállásokban, legutóbb például Dorka volt a rendező, én pedig a zenei producer. Dorkával átmentünk a párkapcsolat minden állomásán. Szerintem azért érdemes néha szakértőhöz fordulni, mert új kapukat nyithat meg az ember elméjében, segíthet jobban megismerni önmagunkat és a társunkat is. Nincs ennél izgalmasabb önismereti utazás” – tette hozzá Simon Kornél.  

„Meg kellett tanulnunk, hogy a másik mit ért a mondanivalója alatt, és miként érdemes arra válaszolni annak érdekében, hogy elkerüljük a nézeteltéréseket. Sokat beszélgettünk erről a megoldás érdekében, és szakembernél is voltunk ezzel a témával. Bizonyos helyzeteket nem tudtunk volna külső segítség nélkül megoldani, mert csak belepörgettük volna egymást az adott konfliktusba. Nekünk nagyon hasznos volt a terápiás folyamat, amit együtt megtettünk” – nyilatkozta a házasságáról korábban a híresség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top