nlc.hu
Sztárok

Hernádi Judit egy napja

Hernádi Judit élete – 5 érdekesség a Jászai Mari-díjas színművészről

Az Adom a napom mai részében a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 67 éves színésznő, énekesnő, és érdemes művész enged betekintést egy keddi napjába.

Hernádi Judit körül zajlik az élet. Ahogy korábban az nlc-nek is elmondta, szeret független lenni, a saját útján járni. Bár ritkán enged betekintést a mindennapjaiba, Geszti Péterrel most kivételt tett, így élőben követhetjük végig a napját. Addig is íme pár érdekesség Hernádi életéről.

  1. Hernádi Judit

    Hernádi Judit

    1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, és karrierje a Vígszínházban indult. 1986 óta szabadfoglalkozású kis megszakítással (1992–94 között) a Művész Színház társulatának tagja volt. Számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható különböző politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban (Heti Hetes, Gálvölgyi Show, Bajor Show, Szeszélyes évszakok), valamint szinkronszínésznőként nagyon sok filmben szerepelt.

  2. 17 évesen gyámhatósági engedéllyel ment férjhez, de két évvel később, főiskolás korában már elváltak. Aztán élettársi kapcsolatban élt Tarján Pál operaénekessel, akitől a lánya, Tarján Zsófia Rebeka született 1986-ban. Majd 12 éven át Görög László volt az élettársa, akivel 2003-ban szakítottak.
  3. Lánya, aki okleveles alkalmazott grafikus, énekesként is közreműködött a Balkan Fanatikban, valamint 2006-tól 2008-ig a Cenobite nevű együttes énekesnője volt, amely „doom-os és noisecore-os skandináv agyvelő death metált” játszott. 2012-től a HoneyBeast zenekar frontembere. 2010 áprilisában a lányával együtt léptek fel a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című darabban, mely Verebes István Maya című, Hernádi Juditról szóló könyve alapján készült.
  4. Már főiskolai évei alatt több játékfilmet forgatott, majd szerepelt Mészáros Márta Örökség című filmjében is 1980-ban, és ez szinte megváltoztatta életét. Abban énekelte el búgó hangján a Sohase mondd! című dalt. „Sokan mondták nekem, milyen nagy érzelmi hatással volt rájuk ez a dal, átlendítette őket a holtponton, amikor el voltak keseredve. Máig nehéz megfejteni ennek az okát. Verebes István szövegében rengeteg a jó értelemben vett közhely, amelynek mégis nagy az igazságtartalma. A zene mellett talán ez lehet a titok.”
  5. Fontos számára a kötetlenség, főleg az alkotásban. „Emellett színésznőként számomra a szabadság a legfontosabb: hogy azt érezzem, ha elvállalok valamit, akkor az a saját döntésem, mert az alkotók velem szeretnének dolgozni, én pedig velük. Lényeges, hogy mindazt, amire szövetkezünk, véghez is tudjuk vinni, anélkül, hogy bárki bárkit megnyomorítana, akár anyagilag, akár erkölcsileg, akár szellemileg. Kerülök minden olyan helyzetet, amelyben olyan nyomás hatása alatt kellene dolgoznom, amellyel nem értek egyet.”

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Hernádi Judit, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top