nlc.hu
Sztárok

Így kezdte Ráskó Eszter

Ráskó Eszternek nem volt könnyű érvényesülnie a férfiak uralta szakmában

Az Adom a napom mai adásában Magyarország első női humoristája mutatja meg, mit csinál olyankor, amikor nem tömegeket szórakoztat.

Ráskó Eszter pszichológus, HR vezető, a Dumaszínház, a Showder Klub és a Comedy Central szerződtetett humoristája Debrecenben végezte az alapképzést, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg mesterdiplomáját Munka és Szervezetpszichológia szakirányon. Érdeklődése szerteágazó, tanult szexuálpszichológiát és coachingot is, karaktere azonban vadabb vizekre vezényelte és jelenleg a színpad mellett a tv képernyőn tépázza közeli hozzátartozói idegrendszerét. Munkájához és civil perszónájához foggal-körömmel ragaszkodik, ezért napközben továbbra is egy 120 fős informatikai vállalat HR-vezetőjeként tevékenykedik. A két színtér közötti egyensúly megtartása érdekes és sokszor komoly kihívást jelentő helyzetekbe sodorja, közben pedig megérkezett a harmadik színtér, vagyis megszületett a legifjabb Matrjoska-baba, vagyis Eszter kislánya.

Ráskó Eszter

Ráskó Eszter

Jó poénnak indult, hírnév lett a vége

Eszter még egyetemista volt, amikor elment egy mini tehetségkutatóra a Godot-ba, ahonnan szinte egyenes út vezetett a Comedy Centrálhoz. Habár ma már Eszter elismert humorista, HR-vezető és édesanya, a kezdetek korántsem voltak ilyen könnyedek, hiszen rengeteg negatív kritika érte, amiért férfiak uralta területen bontogatja szárnyait.

„Egy olyan mezőnyben indultam, ahol rajtam kívül szinte csak férfiak vannak. Sosem voltam vérfeminista, mindig teljesítményalapú volt a gondolkodásom, nem nemi alapú. A humor volt az első terület, ahol azt éreztem, hogy igazságtalanok velem. Mert vannak, akik tényleg nem viselik jól, hogy nő vagy, kövér vagy, magas vagy és gátlástalan a színpadon. Volt egy átfutási idő, amíg megszoktak a kommentelők. Sok embernek azután lettem szimpatikus, hogy nézték a vlogomat, előtte úgy gondolták, hogy túl magabiztos, pökhendi vagyok. Amit szintén nem értek, mert szinte minden anyagom valamilyen módon a sebezhetőségről szól – fogalmazott Eszter, akitől már jó ideje elvették „az egyetlen női humorista” címet. – Nőként és humoristaként is foglalkoztatnak az aktuális események, A szolgálólány meséje-szerű szürrealitástól a szaporítószerv-alapú nemzeti gondolkodáson át a klímaszorongásig, és őszintén várom már az időt, amikor a férfiaknak el kell majd számolniuk a csak úri mulatságból eltékozolt szaporítóanyagukkal. De közben azt is érzem, hogy nem szólhat minden erről, mert ezenkívül is marha sok fontos dolog van, amiről kell és érdemes beszélni. Most Ács Fruzsival tartjuk a frontot, az önálló estemen azért is szerettem volna, hogy ő legyen az előzenekar, hogy az emberek lássák a variációkat egy témára, hogy a nőknek nagyon sokféle humoruk van. Fruzsi tök más humorérzéket képvisel, mint én, ahogy a mostanában kicsit visszavonult Kormos Anett is egy unikum.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Ráskó Eszter, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top