nlc.hu
Sztárok

Kováts Adél vallomása

Kováts Adél a fájdalmairól beszélt: „2021 életünk egyik legnehezebb éve volt”

A színésznő nehéz időszakon van túl.

Kováts Adél a koronavírus-járvány ideje alatt vesztette el az édesanyját. Az asszonyról csak a halála előtt néhány héttel derült ki, hogy beteg, így az orvosok már nem tudtak mit tenni. A színésznőt nagyon megviselte szeretett szülője elvesztése. 

„2021 januárjában történt. Mire megtudtuk, hogy gyógyíthatatlan beteg, már csak hetei voltak hátra. Felemelő volt látni, hogy az én csodálatos, impulzív és tevékeny anyám milyen méltósággal fogadja el ezt a tényt, és használja ki az utolsó pillanatig az időt arra, hogy mindent elrendezzen maga körül. Először is felhívta a legközelebbi embereit, rokonait, ismerőseit, a volt főnökét, az orvosát, és megköszönte nekik a segítséget és az együtt töltött időt. Nem győztem csodálni a lelkierejét. Amikor eljött az idő, annyit mondott nekünk: »A Covid nekem a barátom, mindent egybevetve ezek időskorom legszebb napjai, mert együtt lehetek veletek.« Így volt. 2020 novemberében bezárt a színház, így végigkísérhettem édesanyámat az úton” – nyilatkozta a Nők Lapjának a művész, aki ugyanebben az évben a gyermeke miatt is aggódhatott.

Kováts Adél

Kováts Adél (Fotó: Vörös Szilárd)

„Rozi végig velünk volt, de szilveszter éjjel, miközben anyut ápoltuk, egy söntelzáródás miatt életveszélyes állapotban kórházba került. Iszonyú fél év vette kezdetét, többször is meg kellett műteni. Felhívtam Izing Klára asztrológust, akivel szoros kapcsolatban vagyunk: »Klári, mi történik most velünk?« »Ugyanaz a bolygóállás, mint Rozi születésekor« ‒ felelte. Nem is jöttünk ki belőle júniusnál előbb, akkorra konszolidálódott a helyzet. 2021 életünk egyik legnehezebb éve volt. Azóta azonban kiadták Rozi könyvét, és felvették az egyetemre. Gondolhatod, mit érzünk most. Egyfelől elégtétel ez azokkal szemben, akik nem bíztak a lányomban, másfelől hatalmas eredmény ahhoz képest, hogy Rozi ezt sokszor széllel szemben, a hendikepjével küzdve érte el. Számomra a legbiztatóbb az, hogy azt hiszem, rátalált az útjára. A könyve és most az egyetem által új lehetőségek nyílnak számára” – mesélte Adél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top